Sport

De la brașoveanul „Isă”, la Mirel Rădoi!

  • radoi_11.jpg
 

Spre deosebire de momâile de la prima reprezentativă din partida cu Muntenegru, tineretul „tricolor” a arătat determinare, ambiție, încrâncenare, sacrificiu, după chipul și asemănarea lui Mirel Rădoi. A rezistat în Portugalia cu doi fotbaliști eliminați, răspunzându-i fantastic unui arbitru (dubios?) care a arătat vreo 10 minute de prelungire, iar în ultimul a dictat și un penalty, parat, inspirat, de Ionuț Radu. Astfel, România s-a impus cu 2-1 și are șanse însemnate de calificare la Euro 2019 Under 21.

Plasat pe un culoar favorabil, Mirel Rădoi a preluat ștafeta de la brașoveanul Daniel Isăilă, plecat în Arabia Saudită, la Al-Hazm, în special din rațiuni de ordin financiar. Din deșerticul Rass, „Isă” era și el fericit pentru victoria sus-menționată, relatând pentru Telekom Sport: „Nu am văzut meciul, dar am stat în permanenţă pe Flashscore şi l-am trăit cu sufletul la gură. I-am felicitat pe toţi după joc, cu Mirel am vorbit şi înainte şi după meci. Am discutat în general despre fotbal, despre cum i-am blocat pe lusitani în tur. E vorba de echipa naţională, unde trebuie să fim cu toţii uniţi. Şi Mirel m-a ajutat mult, să înţeleg detalii din zona Golfului, unde el are o mare experienţă”.

Iată că și între doi antrenori români poate exista o colaborare în beneficiul ambelor părți. Mai rar așa ceva într-o lume devorantă, în care se aplică, de regulă, principiul „să moară și capra vecinului” (cel mai elocvent exemplu este dat de nărăvașii „Piți” și „Reghe”, injectat de Prodancă, din perioada saudită a acestora).

Totodată, la Pacos de Ferreira, România a câștigat un portar de clasă, unul cu nervii tari, cu stăpânire de sine, nu precum celebrul „Messi” al lui Gigi Becali, care le-a mâncat accederea FCSB-iștilor în grupele „Europa League”. În week-end, presa italiană de sport s-a aplecat și asupra subiectului Ionuț Radu, despre care a inserat, elogios, că a sosit timpul să devină titular la Genoa. De Sus, destinul lui este dirijat, senin, de sora sa, devenită înger la numai 14 ani în urma unei maladii necruțătoare.

CITEȘTE ȘI: Naționala U21, favorită la calificarea la Euro 2019

Ionuț Radu, portarul Naționalei U21: „Acel penalty a fost apărat de toată echipă, de o țară întreagă, nu doar de mine”

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare