Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. „Matadorul” Edinson Cavani a trimis acasă campioana Europei

 

După Germania și Argentina, campioana și vicecampioana lumii, Cupa Mondială din Rusia a rămas și fără campioana Europei, Portugalia.

„Lusitanii” au pierdut în optimi, la Sochi, 1-2 cu Uruguay, după un meci în care a strălucit vârful de la PSG, Edinson Cavani. De partea cealaltă, Cristiano Ronaldo a fost inexistent și i se alătură lui Lionel Messi pe lista marilor fotbalilști care au părăsit turneul final.

Uruguay și Portugalia nu au avut timp de tatonări, iar în minutul 8 Luis Suarez și Edinson Cavani au făcut faza primului gol. „El Matador” a trimis o diagonală până la vârful Barcelonei, acesta a centrat perfect și tot fotbalistul de la PSG l-a învins pe Rui Patricio cu o lovitură de cap. Fără Ronaldo, Portugalia este o echipă fără mari pretenții și asta s-a văzut. „CR 7” a fost anihilat perfect de apărarea lui Oscar Tabarez, iar Muslera nu a avut emoții în prima repriză. A fost doar o lovitură liberă a starului de la Real Madrid, oprită de zid. Partea a doua a început cum nu se poate mai bine pentru portughezi. Guerreiro a centrat din corner, Godin a greșit, iar Pepe a marcat cu capul. Sud-americanii au reacționat rapid. Pe un contraatac, Torreira i-a pasat lui Cavani, care l-a executat pe Rui Patricio cu un șut plasat la colțul lung. Din nou în avantaj, „celeștii” au gestionat perfect finalul. Deși au presat, portughezii nu au avut forța să egaleze, sud-americanii obținând un succes meritat. 

„Dăruirea pe care au arătat-o jucătorii noștri a făcut diferența. A fost greu. Portugalia a avut posesia, mult timp în jumătatea noastră. Ar fi fost bine pentru noi dacă am fi reușit să avem mai mult timp mingea. Dar avem o echipă puternică și sunt fericit. Cavani s-a accidentat, vom vedea cum va evolua situația și cât de gravă este problema. Dar ca întotdeauna noi ne vom axa pe colectiv. Grupul este forța noastră. Va fi greu cu Franța. Au doi atacanți excepționali, Griezmann și Mbappe, foarte rapizi. Vom încerca să ne impunem cu forțele noastre. Suntem aici pentru a juca șapte meciuri, vom vedea ce se va întâmpla”, a menționat slecționerul sud-americanilor, Oscar Tabarez.

„Nu e vorba doar de rezultat, ci de modul în care am pierdut. Uruguay a marcat la singurele oportunități pe care le-a avut. Am dominat în repriza secundă, am reușit și să egalăm. Ăsta a fost cel mai dificil lucru. Portugalia a făcut destul încât să se califice, dar în acest meci nu a contat. Nu mi se pare un rezultat corect, dar ăsta este fotbalul. Nu a fost să fie. Sunt foarte dezamăgit”, a declarat selecționerul Portugaliei, Fernando Santos.

„Aceesta este fotbalul. Cel care înscrie mai multe goluri câștigă. De asta Uruguay s-a calificat mai departe. Portugalia s-a prezentat bine, în termeni generali. În opinia mea, am fost mai buni decât Uruguay. Am avut destule oportunități, dar golurile fac diferența. Echipa noastră a luptat bine la acest Mondial. Căpitan fiind, sunt extrem de mândru de acest grup, de întreg staff-ul. Toată lumea a făcut tot posibilul pentru ca lucrurile să meargă bine. Sunt foarte fericit și plec de aici fericit. Nu așa cum voiam, dar senzațiile sunt bune. Portugalia va continua să câștige lucruri importante. Nu e timpul să vorbim despre viitorul antrenorului, al jucătorului, al echipei. Fiți sigur doar că această echipă va continua să fie una dintre cele mai bune din lume. E un grup fantastic, cu o ambiție imensă de reușită și sunt încrezător că naționala noastră va fi întotdeauna la vârf”, a punctat Cristiano Ronaldo.

Astfel, se cunoaște primul sfert de finală al Cupei Mondiale, Franța – Uruguay.

FOTO: fifa.com


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button