Sport

CUPA MONDIALĂ 2018. „Faraonii”, răpuși în minutul 89. Golul târziu al lui Gimenez aduce primele trei puncte pentru Uruguay

 

Uruguay a reușit să câștige prima partidă jucată în grupa A a Cupei Mondiale din Rusia, 1-0 cu Egipt, la Ekaterinburg, după un meci în care africanii au fost aproape să ofere prima surpriză a competiției.

Fără vedeta lor, „Mo” Salah, jucătorul anului în Premier League, „faraonii” conduși de pe margine de Hector Raul Cuper au preferat să se axeze pe defensivă, mai ales că aveau în față un atac fabulos, format din Luis Suarez și Edinson Cavani.

„Celeștii” au avut însă mari probleme la mijlocul trernului, compartiment ca nu a putut desface lacătul gândit de Cuper. Astfel, ocaziile au fost rare la poarta lui Elshenawy. Singura șansă importantă a primei reprize a venit spre minutul 20, când Suarez a trimis în plasa laterală din marginea careului de 6 metri. În partea a doua, cuplul Cavani-Suarez a adus pericol în careul africanilor, însă golul a întârziat. Cavani l-a pus în două rânduri pe Suarez față în față cu Elshenawy, însă acesta a fost blocat de fiecare dată de goalkeeper-ul egiptean. Atacantul Barcelonei a trecut apoi pe post de servant, i-a pasat cu capul lui „El Matador”, însă Elshenawy a scos din nou incredibil. Cavani a luat la țintă și bara dintr-o lovitură liberă înainte ca sud-americanii să reușească golul izbăvitor. În minutul 89, Carlos Sanchez a centrat perfect dintr-o lovitură liberă de pe partea dreaptă, iar Gimenez a sărit mai bine decât trei egipteni și a trimis cu capul fără speranțe pentru Elshenawy.

„«Mo» Salah este un jucător important pentru noi, dar avem și o echipă bună. Salah va juca în meciurile următoare. Nu am vrut să riscam, dar cred că va fi O.K. pentru partidele cu Rusia și Arabia Saudită”, a menționat antrenorul Egiptului, Hector Cuper.

„Experiența de astăzi ne va ajuta să creștem. Dacă Salah ar fi fost pe teren sunt sigur că Egipt ar fi profitat. Dar și noi am avut meciuri în preliminarii fără Suarez și Cavani. Se întâmplă”, a punctat Oscar Tabarez, selecționerul sud-americanilor.

Astfel, rezultatele primei etape din grupa A au fost: Rusia – Arabia Saudită 5-0 și Egipt – Uruguay 0-1.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare