Sport

Cupa Dacia, PARTE IMPORTANTĂ și a Raliului Brașovului!!!

 

După cum ne-am obișnuit în ultimii ani, startul sezonului de raliuri se dă la Brașov, unde la finalul săptămânii se va disputa prima etapă a Campionatului Național, deci și a Cupei Dacia 2018.

Potrivit organizatorilor, în cifre, a 12-a ediție a competiției monomarcă va debuta astfel: 15 echipaje înscrise până acum, din care 11 vor fi prezente la Brașov; 5 debutanți; 2 femei-pilot; 7 mașini Sandero 0.9 TCe și 4 mașini Logan 1.6 MPi.

Anul acesta, Tess Rally vine cu multe noutăți în ceea ce privește echipajele care vor „alerga” românește, doar 3 dintre acestea fiind neschimbate față de anul trecut. Principalul favorit pentru lupta în clasamentul general este dublul campion al ediției 2017, Mihnea Mureșan, care va pilota anul acesta sub culorile echipei campioane Napoca Rally Academy, avându-l copilot pe Bogdan Iancu.

Așa cum au notat cei de la autorally.ro, lupta pentru podium va fi întreținută de juniorii Andrei Mitre, de data aceasta împreună cu Horațiu Baltador în rolul de copilot, și Dan Zaharia/Dan Plugaru, care vor pilota tot un model Sandero 0.9 TCe. Cristiana Oprea completează batalionul de Sandero și va fi prezentă la start tot în formatul unui echipaj 100% feminin, având-o de data aceasta în dreapta pe Diana Hațegan. Ele vor „alerga” și în acest an sub culorile echipei brașovene ProRally Team.

Echipajele Dragoș Popa/Sorin Colceriu și Ovidiu Costea/Robert Maior rămân neschimbate ca format, dar se vor lupta începând cu acest an și pentru Trofeul Logan. Acest premiu se va acorda la fiecare etapă celui mai bine clasat echipaj ce a pilotat un automobil Dacia Logan.

Cupa Dacia își confirmă și în acest an statutul de rampă de lansare a tinerilor în automobilismul românesc, aliniind la start 5 debutanți. Dintre aceștia, o prezență notabilă este Ramona Rusu, Queen of Europe 2014 și deținătoare a unui palmares impresionant în campionatele naționale și internaționale de drift. Ea a ales să își facă debutul în Campionatul Național de raliuri la volanul unei Dacii Sandero în cadrul Cupei Dacia, avându-l copilot pe Sorin Crișan.

Foto: autorally.ro

CITEȘTE ȘI: 90 de echipaje la Raliul Brașovului

BRAȘOV. Dan Gârtofan începe lupta pentru titul național. „Joaca va fi în patru, cel puțin așa cred în acest moment”

BRAŞOV. Restricţii de circulaţie pe diferite tronsoane ale DN 1A, DN 1E și DN 73A

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare