Sport

CUPA BRAȘOV la dans sportiv, la ediția cu numărul 20!

 

Cupa Brașov „I.C. Vasiliu” la dans sportiv a ajuns, anul acesta, la cea de a 20-a ediție. Evenimentul se va desfășura la Lux Divina, în perioada 2-3 octombrie.

Așa cum au informat organizatorii, istoricul acestui concurs a început în 1991. Din 1992 până în 2006, cât și în anul 2018, aceste competiții au fost finanțate cu sprijinul Consiliului Județean Brașov, prin Centrul Cultural Reduta.

Titulatura „I.C. Vasiliu” s-a adăugat în urmă cu 6 ani, ca un omagiu adus celui care a dezvoltat, nu numai pe plan local, această disciplină sportivă. I.C. Vasiliu a fost și membru fondator al Federatiei Române de dans sportiv. 

Ioana Mihalcea, actualul președinte al Pro Dance Studio & Vals 97, nu numai că a continuat acest tip de activitate, dar a și creat concursul, care a devenit o emblemă pe plan national. 

La ultimele ediții ale Cupei Brașov au participat mulți sportivi. Spre exemplu, în 2017 au fost 320 de perechi (640 de dansatori), în 2018 – 345 de perechi (690 de dansatori), iar în 2019 – 280 de perechi (560 de dansatori).

Potrivit regulamentelor impuse de Federația Română de dans sportiv, întrecerile se desfășoară pe diverse categorii de vîrstă, 4-16 ani, 16-34 de ani, 35-55 de ani, care se grupează pe diferite nivele competiționale, începând de la „Debutanți”, până la Clasa Internațională.   

„Avantajul participării la această competiție o reprezintă nu numai lupta pentru titlul clasei valorice, ci și a faptului că se primesc câte 3 puncte pentru fiecare pereche întrecută sau încheierea clasei printr-o recunoaștere națională”, a precizat Ioana Mihalcea.

     


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare