Sport

Cu ele ATACĂ România calificarea la J.O. de la Tokyo! Multe foste handbaliste de la Corona Brașov convocate…

 

Noul selecționer al primei reprezentative de handbal feminin a României, Adrian Vasile, a anunțat lotul pe care se va baza la turneul preolimpic de la Podgorica, programat în perioada 19-21 martie, unde va trebui să termine pe unul din primele două locuri pentru a obține biletele la J.O. de la Tokyo.

„Tricolorele” vor susține două meciuri extrem de dificile în Muntenegru, cu formația țării gazdă și cu Norvegia.

Înainte de plecarea la Podgorica, selecționata României va susține un stagiu la București, în perioada 14-18 martie.

Lotul are următoarea componență:

Yulyia Dumanska (Podravka Koprivnica/Croaţia), Denisa Dedu (CSM Bucureşti, ex-Corona Brașov – foto), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea, ex-Corona Brașov) – portari;

Laura Moisă (CSM Bucureşti, ex-Corona Brașov), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare) – extreme dreapta;

Laura Popa (Rapid Bucureşti, ex-Corona Brașov) – inter dreapta;

Eliza Buceschi (Rapid, ex-Corona Brașov), Cristina Laslo (Minaur, ex-Corona Brașov), Andreea Cristina Popa (Minaur), Laura Pristăviţa (Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud) – centri;

Raluca Băcăoanu (Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Crina Pintea (CSM Bucureşti), Lorena Ostase (CSM Slatina) – pivoţi;

Anca Polocoşer (Minaur), Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (CSM Bucureşti) – interi stânga;

Cristina Florica (SCM Râmnicu Vâlcea), Ana-Maria Iuganu (SCM Gloria Buzău) – extreme stânga.

„Cred că plusul unei echipe va fi întotdeauna unitatea de grup, dorinţa de victorie, responsabilitatea rezultatelor şi a numelui pe care România îl are în handbal. Cred că avem un mix de jucătoare cu experienţă şi jucătoare tinere care sunt obişnuite cu competiţia la nivel internaţional şi cu tot ce presupune stresul competiţiei la nivel înalt”, a declarat selecționerul Adrian Vasile, completând: „Nu e uşor să faci lotul unei echipe naţionale, pentru că, pe de o parte, sunt jucătoare de valoare în România şi, pe de altă parte, din păcate, acest an este foarte atipic şi scoate cumva din ritm anumite echipe, mai ales cele care nu participă în competiţiile europene. În plus, este virusul care pune probleme. Atât eu, cât şi staff-ul, am considerat că avem nevoie de un mix de jucătoare cu experienţă şi cu foame de rezultate foarte mare, care să conştientizeze foarte bine însemnătatea acestui turneu preolimpic şi a şansei de a merge la Tokyo. Aş spune că acest mix de jucătoare a stat la baza alegerilor pe care le-am făcut… Atunci când joci în tricoul echipei naţionale, deja vii cu un factor de extramotivare şi cu un factor de sacrificiu pe care eşti dispus să îl faci pentru echipa naţională, pentru că ştii că ai tot timpul responsabilitatea unei ţări întregi care este în spatele tău şi care te susţine. Într-adevăr, noi, ca antrenori, trebuie să avem nişte unelte prin care le motivăm şi le ţinem concentrate şi în priză, dar cred că, pentru un astfel de turneu şi pentru a fi în echipa naţională, există deja un pachet de dorinţe şi de motivare pe care fiecare jucătoare sunt convins că îl are”. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare