Sport

CSM București a văzut… FALIMENTUL!!! Plecări și veniri la campioana Europei!!!

Oameni sufletiști și-au amanetat casele pentru a face rost de bani

 

Danezul Kim Rasmussen, antrenorul echipei de handbal feminin CSM București, a mărturisit după câștigarea Ligii Campionilor, la Budapesta, că a avut parte de multe momente delicate în actualul sezon, care au împiedicat desfășurarea normală a actului sportiv, însă n-a dorit să detalieze pe această temă.

Fostul președinte al grupării CSM București, Constantin Căliman, a detaliat pentru click.ro situația extrem de tensionată, din martie-aprilie, care a fost depășită cu mare greutate: „Salariile au fost întârziate două luni şi am crezut că punem lacătul şi plecăm acasă. Portăriţa Pessoa, eroina de la Budapesta, a cerut chiar ruperea contractului şi cu greu am reuşit s-o ţinem. Ni s-au promis mai mulţi bani la rectificarea bugetară din toamnă, dar cum să trăim în acest timp?!… Atunci, eu şi alţi câţiva apropiaţi şi prieteni ai clubului ne-am împrumutat, ne-am amanetat chiar casele şi am reuşit să plătim salariile, astfel încât să continuăm proiectul. După rectificare s-au primit banii şi am mers mai departe, dar noi puteam păţi din iulie ce păţeşte acum Baia Mare”.

Pentru câștigarea Ligii Campionilor, CSM București va primi de la Federația Europeană de Handbal (EHF) 300.000 de euro, bani care ajung două-trei luni pentru acoperirea cheltuielilor administrative. Prin comparație, pentru aceeași performanță, la fotbal, UEFA acordă circa 50 de milioane de euro. În plus, potrivit sursei citate, campioana României are cel mai mic buget dintre echipele care au fost prezente la final four-ul din capitala Ungariei (Györ, Vardar Skopje și Buducnost Podgorica au fost celelalte trei).

La finele acestui sezon, „tigroaicele” se vor despărți de cele trei brazilience, Pessoa, Ana Paula Rodrigues şi Fernanda da Silva. Maria Fisker a ales să revină în țara natală, Danemarca, și rusoaica Vetkova anunțându-și plecarea. Apoi, se prea poate ca veteranele Aurelia Brădeanu și Cristina Vărzaru să-și anunțe retragerea din activitatea competițională. Foarte probabil, nici antrenorul Kim Rasmussen nu va mai continua la CSM București, el având pe masă oferte mult mai avantajoase financiar.

În schimb, și capitolul sosiri este unul generos. La campioana României și a Europei vor veni Paula Ungureanu și Katarina Jezic, ambele de la HCM Baia Mare, formație aflată în colaps financiar, muntenegreanca Mehmedovic și franțuzoaicele Niomba și Ayglon. Până acum, aceste transferuri au fost perfectate.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button