Sport

Corona Braşov, victorie în ciuda tuturor. „Lupii” au trecut peste un arbitraj ostil şi au câştigat duelul cu SC Miercurea Ciuc

Corona Braşov, victorie în ciuda tuturor. După succesul de la Gheorgheni, Corona Braşov a jucat duminică seară primul meci în faţa propriilor suporteri în noul sezon al Erste Liga la hochei pe gheaţă.

Într-o atmosferă electrizantă, „lupii” s-au duelat cu SC Miercurea Ciuc şi şi-au trecut în cont o nouă victorie, 3-2.

Deşi s-at confruntat cu SC Miercurea Ciuc, braşovenii au avut parte şi de alţi adversari. În faţa unui arbitraj penibil, cu decizii într-o singură direcţie, pro Miercurea Ciuc, „lupii” şi-au arătat din nou forţa pe care o au în acest sezon. Orice au încercat oficialii Lehel Gergely şi Attila Andre a fost în zadar, braşovenii având antidot pentru orice situaţie, oricât de grea ar fi fost. 16-4 a fost raportul minutelor de penalizare. Exceptând o penalizare dublă, în minutul 17.37, ciucanii au mai avut o singură eliminare, în minutul 34.18, pentru… prea mulţi jucători pe gheaţă. Totul a culminat în minutul 49.49, când deşi a fost un „conflict” în care au fost implicaţi doi jucători, doar Garrett Clarke de la Corona Braşov a fost eliminat, totul pentru ca harghitenii să beneficieze de o dublă superioritate numerică. Însă, nici în 5 contra 3, ciuanii nu au putut să treacă de defensiva „lupilor”. Lăsând la o parte aceste aspecte, care, ciudat, au reapărut în meciurile Coronei după ce federaţia are o nouă conducere, una care mai aşteaptă însă decizii ale instanţelor, este remarcabil modul în care formaţia antrenată de Dave MacQueen a gestionat totul.

Peter Balazs a deschis scorul pentru harghiteni în minutul 4.20, dar Valchar a restabilit egalitatea până la prima pauză. În superioritate, Levin a făcut 2-1 pentru ciucani, dar imediat Richard Rokaly egalat, în singurul moment de PP al „lupilor”. Pe finalul reprizei secunde, Sills a trimis un şut imparabil şi a dus scorul la 3-2. În ultima treime, ai noştri au gestionat situaţia, au trecut şi peste acel episod de dublă înferioritate, iar tabela nu s-a mai modificat. Trebuie remarcată şi prestaţia portarului Alex Dubeau, una de mare calitate.

Corona Braşov. Dave MacQueen: „Echipele puternice găsesc modalitatea să câştige şi când nu joacă la cel mai înalt nivel”

„Ciucanii au făcut un meci bun, trebuie să le dăm credit pentru ce au făcut, ne-au provocat şi pe noi să fim mai. Echipele puternice găsesc modalitatea să câştige şi când nu joacă la cel mai înalt nivel. Iar noi am reuşit să ne impunem. În primele 26 de minute ale meciului, noi am jucat 14 în inferioritate, iar în final am avut 18 minute de penalizare. Au fost toate justificate? Nu cred, dar asta este doar opinia mea. Trebuie să fiu atent la ce spun despre arbitraje. Mi-a plăcut cum ne-am apărat pe final, când ei au scos portarul. A fost fantastic. Atmosfera din patinoar a fost una extraordinară, fanii ne ajută mult în astfel de meicuri. Urmează patru partide în Ungaria. Vom lua meci cu meci şi sper să obţinem maximum”, a spus la final antrenorul Dave MacQueen.

Astfel, Corona Braşov a câştigat ambele meciuri cu rivalele locale, meciuri care se pare că au avut o mare importanţă, contând atât pentru Erste Liga, cât şi pentru Liga Naţională şi… Cupa României.

Cu 6 puncte după primele două meciuri, Corona Braşov e pe primul loc în Erste Liga. Pentru „lupi” urmează o deplasare în Ungaria, unde vor întâlni Feha19 (5 octombrie), Dunaujvaros Acelbikak (6 octombrie), Ferencvaros (8 octombrie) şi Budapest Akademia (10 octombrie).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare