Sport

Corona Braşov, demonstraţie de forţă pe gheaţa campioanei din Erste Liga. „Lupii” îşi depun apăsat candidatura pentru câştigarea trofeului în 2024

Corona Braşov a oferit o demonstraţie de forţă la Gheorgheni, pe gheaţa campioanei en-titre a Erste Liga, s-au impus cu 4-3 şi, după cum arată echipa, „lupii” şi-au depus candidatura la câştigarea trofeului în primăvara anului viitor.

Deşi a fost doar primul meci al sezonului în Erste Liga, sunt câteva aspecte care arată clar că formaţia de la poalele Tâmpei este una dintre favoritele la titlu. În primul rând, faptul că jucătorii importanţi din sezonul trecut, autohtoni şi stranieri, au rămas, contează enorm. Apoi, au venit hocheişti de mare valoare, cum ar fi Sebastien Piche, campion în EBEL, Judd Blackwater, campion deja în Erste Liga, Tamas Farkas, sau portarul Alex Dubeau. Iar noile implanturi s-au integrat perfect în jocul echipei, astfel că braşovenii pot avea speranţe mari pentru acest sezon.

Chiar dacă au jucat la Gheorgheni, campioana en-titre, o altă formaţie care şi-a păstrat nucleul din sezonul trecut, „lupii”au oferit o adevărată demonstraţie de forţă din toate punctele de vedere. Deşi au fost conduşi în două rânduri, 1-0 şi 2-1 băieţii lui Dave MacQueen nu au cedat în nici un moment şi au controlat tactic partida. PK-ul a funcţionat aproape de perfecţiune, Corona Braşov încasând doar un gol, pe final, după ce a anulat 6 momente de inferioritate numerică, iar în PP ai noştri au marcat un gol din 5 perioade de superioritare.

Harghitenii au condus cu 1-0 după prima treime, Haaranen marcând singurul gol al primelor 20 de minute. VanWormer a egalat în debutul părţii secunde, însă gazdele au revenit în avantaj rapid, Sarpatki punctând pe contraatac. La a doua pauză s-a intrat însă la egalitate, Valchar punctând după ce Rinne a respins pucul şutat de Blackwater. Canadianul nu a mai iertat în minutul 46.05, când l-a învins pe Rinne în superiritate, gol la care au mai primit puncte Schaber şi Piche. După alte 28 de secunde, Zagidullin l-a găsit perfect pe Borysenko, iar acesta a făcut 4-2. Cu 5 minute înainte de final, gazdele au fructificat o superioritate şi Orban a redus din handicap. 3-4 a fost scorul final, iar Corona Braşov a început entuziasmant noul sezon din Erste Liga.

Corona Braşov. „Băieţii au dat totul. Sunt mândru de ei”

„A fost un meci bun, ţinând cont ca a fost primul al sezonului în Erste Liga. Am întâlnit o echipă bună, e campioana en-titre pentru un motiv. Am luptat, nu ne-am descurajat când am fost conduşi şi am continuat să jucăm în stilul nostru. Băieţii au dat totul, au arătat că sunt gata să se sacrifice pentru echipă şi de asta avem nevoie pentru a câştiga. Sunt mândru de ei”, a declarat antrtenorul Dave MacQueen pentru pagina de Facebook Corona Braşov.

Astăzi, de la ora 17.30, Corona Braşov se va duela, la Patinoarul „Olimpic”, cu SC Miercurea Ciuc.

FOTO: captură ersteligatv.hu


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare