Sport

Corona Braşov, la porţile Ligii Campionilor. „Vrem un parcurs european cât mai lung”. Singurul jucător important care nu îşi prelungeşte contractul

Corona Braşov a spulberat toate calculele şi a cucerit titlu naţional în primul an de la promovarea în elita voleiului masculin din România.

Formaţia de la poalele Tâmpei a făcut un sezon perfect şi a devenit campionă, după ce în play-off a trecut, pe rând, de trei nume mari, Steaua Bucureşti (2-0 în sferturi), Rapid Bucureşti (2-1 în semifinale) şi Arcada Galaţi (3-1 în finală).

Campionii sunt acum în vacanţă, startul pregătirilor pentru noul sezon fiind programat pe 1 august.

Laurenţiu Lică, fostul căpitan al Naţionalei României, este omul care a creat această echipă, şi el reuşind o performanţă incredibilă, devenind campion al României în primul an de antrenorat.

Corona Braşov | MyTex.ro
Corona Braşov, la porţile Ligii Campionilor. „Vrem un parcurs european cât mai lung”. Singurul jucător important care nu îşi prelungeşte contractul 10

Pentru myTEX, Laurenţiu Lică a analizat sezonul recent încheiat: „La început, obiectivul a fost intrarea în playoff. Ţelul era să nu fim pe 8, ci mai sus. Ştiam că avem o echipă bună, dar ştiam şi concurenţa. În prima etapă am pierdut la Craiova, în faţa unei echipe bune, deţinătoarea Cupei României şi locul 3 în sezonul precedent, 2-3, dar am arătat foarte bine. Apoi, au început surprizele. Am bătut Rapidul, Steaua şi lumea începea să ne ia în serios. Cred că, după acele victorii, rivalii au început să se teamă că această echipă e una care poate ajunge să se lupte pentru medalii, în 1-4. Cred că cel mai important lucru pe care l-am reuşit a fost că am putut ţine echipa la un nivel foarte bun, atât din punct de vedere fizic, cât şi tehnico-tactic. Apoi, totul a fost mai uşor. La jumătatea sezonului eram pe locul 1. După vacanţa de Crăciun şi Anul Nou le-am vorbit băieţilor despre şansa pe care o avem. Au venit şi momente grele, am pierdut cu Dinamo. Dar am şi învins campioana la Braşov. Totul s-a legat şi am realizat că putem mai mult. Am avut şi jucători care au ştiut să gestioneze situaţia şi ne-a ajutat experienţa unor oameni ca Halilovic sau Gommans, pe care i-am considerat locotenenţii noştri, ai staff-ului. A venit playoff-ul şi repet. Din punctul meu de vedere, seria cu Steaua din sferturi a fost cea mai grea. Dacă pierdeam acolo, aruncam pe fereastră toată munca unui sezon. A fost presiune şi, după ce am ajuns în semifinale, ne-am descătuşat. În semifinale şi în finală au fost câteva momente importante, peste care grupul a trecut şi a arătat că are valoare. Cu Rapidul am câştigat de două ori în deplasare. Cred că puteam închide seria la Braşov, dacă am fi câştigat primul set. Nu am reuşit, dar ne-am impus la Bucureşti. Înaintea meciului 3 cu Rapid, Colito era destul de jos. Avea presiune mare pe el, venea după un meci slab la Braşov. Discuţia pe care am avut-o cu el cred că a fost un nou moment cheie. I-am spus că nu el trebuie să câştige meciul, echipa trebuie să o facă. El trebuie doar să îşi facă treaba. Cred că am reuşit să îl detensionez şi a fost bine. Finala am început-o excelent, cu o victorie la Galaţi. Acela a fost, cred, meciul care ne-a adus titlul. Dacă am fi pierdut, era greu să îl mai cucerim, pentru că un eventual decisiv ar fi fost pe terenul lor. Am ajuns la Braşov cu 1-1 şi meciul 3 l-am câştigat clar. Apoi, când am văzut sala înaintea meciului 4, am zis că nu avem cum să pierdem cu un aşa public în spate. A venit ultimul moment important peste care am reuşit să trecem. Primul set trebuia să fie al nostru, dar l-am pierdut. Totuşi, băieţii nu au căzut psihic. Cred că euforia ne-a făcut să credem că va fi uşor. Ne-am dat seama că nu e aşa şi am jucat excelent mai apoi. Am schimbat puţin, a fost singurul meci din sezon în care Gommans nu a fost pe teren. Stojsavljevic şi Cristiano au intrat excelent. Am întors meciul într-o manieră categorică”.

Corona Braşov. Laurenţiu Lică e campion în primul an de antrenorat

Aflat la primul an de antrenorat, Laurenţiu Lică a cucerit titlul de campion cu Corona Braşov. „Pentru mine înseamnă enorm. Braşovul a sărit o etapă, eu, ca antrenor, am sărit o etapă. De acum, va fi mult mai greu. Deşi obiectivul va fi un loc între primele 4, trebuie să ne apărăm titul. Trebuie să avem o mentalitate de campioni”, a spus Lică.

Corona Braşov. Halilovic nu îşi prelungeşte contractul. Vin cel puţin 5 jucători de mare valoare

Pentru Corona Braşov urmează un sezon infernal, cu meciuri din trei în trei zile, pe mai multe fronturi, campionat, Cupa României şi cupe europene.

„Vom avea de trecut trei tururi preliminare pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor. Va fi foarte greu. Cel mai important va fi primul tur, pentru că, dacă vom trece, vom avea şi alternativa CEV Cup. Noi vom face tot ce putem pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor. Ne dorim un parcurs cât mai lung în Europa. Normal, trebuie să întărim echipa. Pot să spun doar că sunt 6 jucători importanţi din acest lot care vor continua la Braşov. Clubul va anunţa în zilele următoare. Apoi, căutăm să aducem jucători de mare valoare. Cel puţin 5 transferuri avem în plan. E greu, preţurile sunt sus, trebuie să îi atragem spre Braşov. Să vedem dacă reuşim să luăm şi de la alte formaţii din România. Apoi, cert este că Halilovic nu va rămâne la Braşov. Din păcate pentru noi, din fericire pentru el, s-a căsătorit, îşi doreşte să fie împreună cu soţia lui şi nu se poate la Braşov. El nu îşi va prelungi contractul”, a încheiat Laurenţiu Lică.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button