Sport

CORONA BRAȘOV. De ce primarul Coliban mizează pe duo-ul Bondar-Cucuian?!… „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (IV)

  • coliban_27.jpg
 

Radu Miclăuş, fostul director al CSM Corona Braşov, a continuat cu dezvăluirile referitoare la cauzele ce au dus la ratarea promovării echipei de handbal feminin în Liga Națională, dând și o serie de amănunte picante (de culise) de la alegerile privind președinția FRH, unde gruparea sportivă susținută de Primărie, la insistența edilului-șef, a mizat pe „calul pierzător” Alexandru Dedu. La Corona – handbal, așa cum susține Miclăuș, totul se învârte în jurul a patru personaje, antrenorul Alin Bondar, Mircea Cucuian, președintele secției, omul de afaceri Bogdan Ciungara și primarul Allen Coliban.

„Total necorespunzători”

După ce a relatat AICI: CORONA BRAȘOV. A pus „tunurile” pe protejații primarului Coliban de la secția de handbal… „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (III), Radu Miclăuș a subliniat: „Tot în aceasta perioadă, bazându-mă pe promisiunea inițială a primarului Allen Coliban de a avea mână liberă la angajări, am dorit să-l aduc la club pe Radu Iliescu, care ar fi adus plusvaloare și îndeplinirea obiectivului. În urma unui așa-zis interviu, primarul a refuzat categoric angajarea acestuia, foarte probabil la insistenţele lui Bondar și Cucuian, care în opinia lor își vedeau amenințată poziția. În perioada care a urmat, m-am conformat, le-am asigurat celor doi absolut tot ce mi-au cerut, dar am urmărit indeaprope ce se întâmpla la echipa de handbal și mi-am întărit opinia că responsabilii acesteia sunt total necorespunzători, printre altele fiind și episodul de la Sf. Gheorghe, unde Bondar, dovedind o lipsă crasă de profesionalism, s-a certat și înjurat cu suporterii nostri. Totuși, s-a reușit câştigarea a două meciuri foarte importante, la Constanţa și Galați, care au mai dat speranțe cel puțin pentru ocuparea locului doi, ce ducea în barajul de promovare, desi acolo – intâlnind echipe din Liga Națională – șansele de succes sunt considerate reduse. Între timp au avut loc și jocuri în Cupa României, câştigându-se meciul cu Deva, dar pierzând cu Buzăul, meci la care – cu ajutorul colegilor mei – am reușit să organizăm evenimentul la un nivel înalt, așa cum trebuie să fie organizată o partidă în zilele noastre. A urmat meciul de acasă cu Slobozia, decisiv pentru ocuparea locului doi în grupă și calificarea în barajul de promovare. Aveam nevoie de victorie sau un egal. Din păcate, nu am reușit, pierzând meciul. Slobozia a dominat întreaga partidă, pe fondul unei apărări a Coronei sub orice critică, cu un sistem nemaîntâlnit niciodată și cu o evoluție foarte slabă a portarilor și cu ratări nepermise în situație de 1 la 1 și de la 7 metri. Nici prestația arbitrilor nu a fost la cel mai înalt nivel, dar se putea trece peste aceasta în condițiile unui joc bun, care nu a avut loc exclusiv din vina antrenorului. La sfârsitul campionatului, Corona a ocupat locul 3, loc care putea fi obținut de oricine ar fi fost antrenor la echipă, deoarece mai jos nu se putea la valoarea lotului”.

„Gafă monumentală”

Radu Miclăuș a continuat: „Un alt eveniment important în această perioadă a fost adunarea de alegeri de la FRH, în care principalii candidați la şefie erau Dedu și Din. Întrega suflare a handbalului românesc dorea schimbarea, deoarece handbalul a fost adus în stare de comă de către preşedintele Dedu și doar niste inconștienți sau persoane cu interese personale mai puteau să-l șuștină pe acesta. Am fost vizitat la club personal de către Costel Din și în urma discuției în care mi-a prezentat programul și planurile sale de viitor i-am promis sprijinul, cu condiția să fiu prezent la adunare, în caz contrar negarantând votul nostru. Cum era și normal, m-am înscris că reprezentant al clubului la această adunare. Văzând aceasta, Dedu i-a făcut o vizită primarului, la care nu am fost invitat, nici măcar înștiințat oficial, aflând de ea prin conecţii personale. Ca urmare a acestei vizite, primarul a dorit să participe chiar el (!) la adunare (am dovada), dar între timp – probabil realizând ridicolul situației – a renunțat, dar nu fără a-mi da dispoziție clară că nu am ce căuta la adunare și că trebuie să meargă Cucuian. Am acceptat cu greu, deoarece am știut că este o gafă monumentală să îl susținem pe Dedu. Se pare că acum primarul îl «răsplătește» pe Dedu prin aducerea lui la Corona, dovedindu-și ipocrizia în legătură cu «neimplicarea» sa în alegeri. Numai un inconștient sau cineva cu interese personale profunde poate să aducă la un club o persoană eliminată dintr-un sport de o întreagă ţară”.

Ce a făcut Cucuian la dineul dinaintea alegerilor de la FRH…

Apoi, fostul conducător al Coronei a furnizat o serie de detalii interesante: „În seara de dinaintea alegerilor de la FRH a avut loc așa-zisul dineu al handbalului românesc, de fapt un «chiolhan» al lui Dedu în încercarea de a mitui electoratul. La acest eveniment, reprezentantul Coronei, Cucuian, s-a îmbătat și a început să se laude în dreapta și stânga că îl votează pe Dedu și că astfel Corona va promova direct, fără probleme. De asemenea, el s-a mai lăudat cu transferul a 4 jucătoare de top, din care doar una era știută și despre care a spus că ar fi adus-o cu un salariu de 8.000 euro, fapt departe de adevăr, dar care a creat multe probleme. Recent, am primit unele informații, pe care nu le pot confirma, din două surse diferite, că este foarte posibil ca de fapt respectiva jucătoare să fie plătită cu suma respectiva, diferența fiind suportată de un «sponsor». Oficial, clubul sau echipa de handbal nu are un sponsor, dar e posibil să fie vorba de cel care – de fapt – conduce din umbră această echipă. De asemenea, într-o conversație cu Dedu, la masa acestuia, el și Cucuian mă înjurau la greu, manifestându-și nemulțumirea că sunt director la club. Toate acestea mi-au fost relatate și confirmate de delegați din județele Arad, Bistriţa, Sibiu, Hunedoara, Vâlcea, Olt, Cluj. După cum bine se știe, a doua zi, Dedu a fost înlăturat cu o majoritate covârşitoare, predicțiile mele dovedindu-se exacte. În urma acestor evenimente, am solicitat înlăturarea lui Cucuian, dar primarul nu a acceptat, considerând ca neadevărate cele relatate, fără să se obosească a verifica. În timpul acestei discuții (pe care o am în detaliu), primarul a lansat unele acuzații fanteziste la adresa mea. I-am comunicat că va trebui să aleagă între mine și cuplul Bondar-Cucuian. El a decis să-i aleagă pe cei doi și din acel moment am fost convins că există interese personale din partea lui ca să îi păstreze, datorită amiciției sale cu Ciungara, cel care i-a adus pe cei doi fiind prieten bun cu Bondar. Din păcate, acest Ciungara este cel care conduce (foarte prost), din umbră, secția de handbal. Din cauza «indicațiilor lui prețioase» nu au fost aduse jucătoare cu experiență înaintea începerii campionatului 2021-2022 și cuplul Bondar-Cucuian a acceptat, dovedind cât de «priceput» este. Tot Ciungara, în puţinele discuții avute, mi-a dat informații din lumea handbalului, care erau complet eronate, dovedind că el nu are nici cele mai elementare cunoștinte în domeniu. Și probabil tot de la el provin «fanteziile» exprimate de primar, cum că jucătoare de top (pot da nume, dar nu o fac) abia așteaptă să fie antrenate de Bondar”.

Va urma.

CITEȘTE ȘI: CORONA BRAȘOV – UPDATE. „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (I)… Ce a spus privitor la primarul Coliban?! / Șef de la Termoficare!

CORONA BRAȘOV. GRAVE NEREGULI semnalate! „AVENTURILE” fostului director Radu Miclăuș (II)…),


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare