Sport

Copiii cu autism aleargă în CURSA CURAJOȘILOR în cadrul Maratonului Internațional Brașov!!!

 

Organizatorii Maratonului Internațional Brașov anunță, în premieră, Cursa Curajoșilor, dedicată special copiilor cu autism, cu scopul de a genera un model de acceptare si educare demn de urmat in societate.

Acesti copii minunați vor lua startul alături de toți ceilalți participanți la Cursa Copiilor Superland

Inițiativa poartă sprijinul Asociației Copiii de Cristal care, în prezent, asistă peste 70 de beneficiari cu vârste cuprinse între 2 și 55 de ani, iar o mare parte din ei sunt cazuri sociale. Cei mici urmează ședințele de terapie de recuperare ABA, cu scopul integrării lor în învăţământul de masă. 

Adolescenţii şi adulţii vin zilnic la Centrul de Zi al asociației, la orele de terapie ocupațională, unde sunt asistați permanent de către terapeuți și voluntari. Cu ajutorul acestora, beneficiarii realizează obiecte hand-made. Beneficiarii, asistaţi de terapeuţi şi voluntari, realizează lumânări care sunt vândute ulterior pe bază de comandă. Toate produsele realizate de ei sunt prezentate în cadrul expoziţiilor cu vânzare la toate evenimentele organizate în beneficiul Asociaţiei Copiii de Cristal.

În paralel, copiii, tinerii și adulții frecventează orele de kinetoterapie, terapie prin joc, terapie 3C și multe alte activități dedicate.

Articole asemănătoare

Grupul ţintă al activităţii sunt cele peste 300 de familii înregistrate în baza de date, care participă la activităţi, precum şi ceilalţi membri ai comunităţilor judeţului Braşov care au în familie persoane diagnosticate cu tulburări din spectrul autismului.

O reușită pentru Asociația „Copiii de Cristal” și pentru familiile celor cu care lucrează este faptul că peste 50% dintre beneficiari sunt integrați în învățământul de masă, grădinițe și școli, unde merg cu însoțitor.

Prin ceea ce fac, aceștia oferă o șansă la o viață normală copiilor, tinerilor și adulților cu tulburări din spectrul autist.

Mai multe informații despre Asociatia Copiii de Cristal sunt disponibile la http://www.copiiidecristal.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare