Sport

CONTRE DURE între ministrul brașovean Dunca și conducerea Federației Române de Canotaj!!!…

 

După ce s-a aflat că Marius Dunca, ministrul brașovean al Tineretului și Sporturilor, a dat prioritate fotbal-tenisului – alocând bani unei discipline sportive neolimpice – și le-a lăsat nepremiate pe canotoarele campioane mondiale în SUA în toamna anului trecut – vezi aici: Ministrul brașovean Marius Dunca, EXPLICAȚIE ULUITOARE la faptul că încă n-au fost premiate canotoarele campioane mondiale anul trecut!!!…, au urmat replicile scandalului declanșat.

Marius Dunca (președintele PSD Brașov) a trimis un mesaj cu titlul: „MTS nu îşi bate joc de campioni!”, detaliind: „Din bugetul pe care l-am avut în 2017 pentru premieri, am fost nevoiţi să achităm şi premieri restante din 2015 şi 2016 pentru sporturi care au fost desconsiderate de miniştrii anteriori. Federaţia Română de Canotaj a primit cea mai mare finanţare în 2017 prin contractul de finanţare, precum şi una dintre federaţiile cu cel mai mare cuantum de premieri (pentru exemplificare, antrenorul de la canotaj Mircea Roman a primit, în 2017, doar de la MTS, suma de 212.400 lei din indemnizaţii şi premieri urmând să primească 84.000 lei pentru Campionatul Mondial). Premierea pentru Campionatul Mondial de canotaj seniori este în procedură internă, banii vor intra în conturile sportivilor în câteva zile”.

La rându-i, conducerea Federației Română de Canotaj i-a trimis lui Marius Dunca o scrisoare deschisă din care spicuim:

„Stimate Domnule Ministru,

Ne adresăm dumneavoastră, deoarece aţi declanşat un atac fără precedent în istoria sportului românesc la adresa unei federaţii sportive naţionale, respectiv Federaţia Română de Canotaj.

În loc să veniţi în sprijinul sportivilor nedreptăţiţi, aţi considerat oportun să porniţi o întreagă campanie de denigrare la adresa Canotajului Românesc.

Am urmărit intervenţiile dumneavoastră privind subiectul premierilor sportivilor și nu înțelegem ce vină purtăm noi pentru că suntem ultimii pe lista priorităţilor MTS…

Ne reproşati că avem cel mai mare buget, da asa este, ne reproşati că ne pregătim tot anul, da este adevărat, ne reproşati că stăm în bazele MTS, corect! DA, toate acestea se fac în numele performanţei sportive. Dumneavoastră, Ministrul Sportului din această ţară, consideraţi că se poate altfel? Sunteți binevenit să ne prezentați soluţiile dumneavoastră.

Considerăm că poziţia dumneavoastră de ministru nu vă permite să denigrați domeniul care v-a fost încredinţat spre administrare, ci ar trebui în primul rând să vegheați ca astfel de situaţii să nu existe, iar dacă acestea se ivesc, aveți obligaţia de a le găsi o rezolvare și nu de a le transforma în confruntări.

Cu respect, vă atragem atenţia că interventiile dumneavoastră au dus la dispute neprincipiale între diferite federaţii sportive naţionale, lucru total inacceptabil, joc în care FR Canotaj nu va intra niciodată…”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare