Sport

CONFIRMARE. Rusia şi dopajul, „o conspiraţie instituţională”!!!

 

Înalţi responsabili ruşi implicaţi în lupta antidoping au recunoscut, pentru prima dată!, existenţa unui sistem de dopaj pe scară largă în ţara lor, aşa cum s-a menţionat în ediţia de marţi a cotidianului New York Times.

„Era o conspiraţie instituţională”, a precizat, pentru sursa citată, Anna Antseliovich, directoarea generală a Agenţiei Ruse Antidoping, care a respins, însă, teza existenţei unui sistem de dopaj organizat în Rusia.

În al doilea raport destinat Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA), publicat în debutul lunii decembrie, juristul canadian Richard McLaren a descris în termeni duri sistemul de dopaj din Rusia, contestat vehement de oficialii ruşi.

Raportul punctase „conspiraţia instituţională”, realizată cu participarea Ministerului Sporturilor de la Moscova, Agenţiei Ruse Antidoping (Rusada), cu sprijinul FSB – serviciile secrete, în beneficiul a peste 1.000 de performeri din 30 de discipline sportive.

În 9 decembrie, Vitaly Mutko, ministrul rus al Sporturilor, declarase pentru TASS că acuzaţiile de „conspiraţie instituţională” nu pot fi susţinute de probe.

„Afacerea” a explodat cu prilejul Jocurilor Olimpice de la Rio – 2016 şi continuă cu sporturile de iarnă, multe concursuri internaţionale de biatlon, patinaj, schi fond ce ar fi trebuit să fie organizate de Rusia fiind anulate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare