Sport

Cine va câștiga Turneul celor 4 Trambuline / S-a ajuns la a 71-a ediție

Cine va câștiga Turneul celor 4 Trambuline

Turneul celor Patru Trambuline la sărituri cu schiurile, aflat la a 71-a ediție, începe mâine la Oberstdorf cu calificările pentru prima etapă. Aceasta va avea loc în 29 decembrie. 

Pentru a câștiga Vulturul de Aur, trofeul competiției, „icarii” trebuie să fie într-o formă constant înaltă în cele patru concursuri care se vor desfășura pe parcursul a doar 9 zile. 

Cine va câștiga Turneul celor 4 Trambuline

Principalul favorit la victorie este polonezul Dawid Kubacki (foto), în vârstă de 32 de ani, despre care germanul Martin Schmitt, expertul Eurosport, a spus: „Este foarte puternic. Are o ieșire excelentă de pe zona de elan și cunoaște cele patru trambuline. Va fi greu de învins, pentru că și din punct de vedere psihic este la înălțime”. 

Schmitt a spus că slovenul Anze Lanisek ar fi principala amenințare pentru Kubacki la un triumf în Turneul celor 4 Trambuline. De asemenea, îl vede pe germanul Karl Geiger pe podium.

După Oberstdorf vor urma: Garmisch-Partenkirchen (31 decembrie-1 ianuarie); Innsbruck (3-4 ianuarie) și Bischofshofen (5-6 ianuarie).

În prezent, top 3 în clasamentul general al Cupei Mondiale masculine la sărituri cu schiurile este alcătuit din: Dawid Kubacki – 650 p; Anze Lanisek – 576 p; Stefan Kraft (Austria) – 467 p.

Altfel, la Villach, în Austria, au avut loc, astăzi, calificările pentru prima rundă din cadrul Silvester Tour, la sărituri cu schiurile feminin. Diana Trâmbițaș, Alessia Mîțu și Daniela Haralambie s-au calificat pentru concursul de miercuri – detalii, AICI.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Tour este echivalentul feminin al Turneului celor 4 Trambuline la sărituri cu schiurile. Primele două etape se desfășoară la Villach, în Austria, celelalte […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare