Sport

Cine e Ghanim al-Muftah, starul ceremoniei de deschidere de la Mondialul fotbalistic

Cine e Ghanim al-Muftah

A marcat ceremonia de deschidere a Mondialului fotbalistic – Qatar 2022. Este Youtuber, sportiv, antreprenor și filantrop, în vârstă de 20 de ani. Ca ambasador al Cupei Mondiale, a urcat pe scenă alături de celebrul actor Morgan Freeman. Cei doi au transmis un mesaj de unitate și speranță.

Născut pe 5 mai 2002, Ghanim al-Muftah suferă de un sindrom de regresiune caudală. Este vorba de o anomalie medicală rară, care deteriorează dezvoltarea părții inferioare a corpului. E un handicap din care tânărul și-a făcut un atu.

„Nu am vrut ca această condiție să-mi controleze viața. Am decis să trec peste toate obstacolele”, a spus tânărul, care are circa 6 milioane de urmăritori pe Youtube și Instagram.

N-a fost, însă, întotdeauna ușor pentru Ghanim al-Muftah. Când mama sa era însărcinată, medicii i-au spus că unul dintre gemeni are un handicap grav. Femeia a refuzat să avorteze, dorind să-și crească ambii fii, potrivit 7sur7.

Ghanim și fratele său geamăn Ahmad au copilărit împreună. Au jucat fotbal, au practicat patinaj, dar și judo. Astăzi, primul face plonjări în apă, dar escaladează și munții. Vrea să devină sportiv paralimpic. A urcat pe Djabal Shams, cel mai înalt vârf din regiunea Golfului.

„Mama m-a învățat să fiu mereu pozitiv. Mi-a arătat că nimic nu este imposibil”, a spus Ghanim al-Muftah.

Înainte de a-și încheia studiile, tânărul a lansat propria marcă de înghețată – Charissa Ice Cream. S-a inspirat din rețeta mamei sale. A devenit, astfel, cel mai tânăr om de afaceri din Qatar.

Conduce și o organizație caritabilă, Asociația Ghanim, cu ajutorul familiei. Prin aceasta, distribuie fotolii rulante.

Visul lui Ghanim este să devină diplomat. Prezența sa la evenimentul de duminică de pe Stadionul Al-Bayt a relevat că are talent oratoric.

Cine e Ghanim al-Muftah


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button