Sport

Cine e de vină?!

 

Eduard Török și Iulian Pâtea s-au dus degeaba până la Garmisch-Partenkirchen. Au vrut să participe la etapele doi și trei ale Turneului celor 4 Trambuline la sărituri cu schiurile, dar au aflat, cu stupoare, că înscrierile lor au fost anulate. Cei doi sportivi brașoveni și-au exprimat frustrarea pe conturile lor de socializare, Török anunțând, de asemenea, că a decis să acorde prioritate studiilor (este student în Marea Britanie) în locul activității competiționale. Interesant, nici unul n-a binevoit să „identifice” vinovatul pentru această situație ciudată, să-l arate cu degetul, misterul creat amplificând speculațiile de tot felul.

Török revenise după un an de pauză și, lăudabil, a acumulat puncte în etapele de Cupă Continentală de la Whistler (Canada), unde reușise să acceadă în manșele secunde. Pâtea ar avea, la rându-i, probleme cu greutatea după „escapada” trăită în reality-show-ul „Supraviețuitorul”, ambii încercând să se agațe de firul speranței înaltei performanțe pe care-l aruncase, profesionist, antrenorul austriac Richard Schallert, spulberat între timp de la lotul „tricolor”.

Nici schiorul alpin Ioan Valeriu Achiriloaie, care face turul lumii pe bani mulți pentru a sta – țanțoș – pe la coada clasamentelor din diversele concursuri ale Cupei Mondiale, nici biatlonistele Luminița Pișcoran și Eva Tofalvi, în evidentă criză de formă (ca să dăm câteva exemple), nu sunt mai breji decât Török și Pâtea, însă ei beneficiază de un alt fel de tratament, primind în continuare credit în numele unei înălțătoare, însă înșelătoare calificări la Jocurile Olimpice de la PyeongChang (Coreea de Sud).

În mod normal, FRSB ar trebui să clarifice lucrurile rapid, să explice argumentat că nu este pentru unii mumă și pentru alții ciumă, transparența oferind încrederea necesară, nu iluzorie, pentru un viitor mai bun în ceea ce privește sporturile de iarnă din România.

CITEȘTE ȘI: Decizie DRASTICĂ luată de Eduard Török după ce i-a fost anulată înscrierea la Turneul celor 4 Trambuline!!!…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare