Sport

CHIN românesc cu Malta!!! Cine seamănă cu Banderas, la ulei?!…

 

Naționala de fotbal a României a tremurat serios pentru victorie, în această seară, în meciul cu Malta de la Ploiești, contând pentru preliminariile Euro 2020.

George Pușcaș (foto) a dat singurul gol al partidei, în minutul 46, după o lovitură de colț executată de Ianis Hagi.

În rest, „tricolorii” au avut o evoluție dezamăgitoare, în fața unui adversar modest, dar arțăgos. Oaspeții chiar au marcat, dar golul lor din minutul 88 a fost anulat, pe bună dreptate, pe motiv de ofsaid.

Cu Keșeru, Gicu Grozav, Răzvan Marin ori Chipciu, în formă foarte slabă, selecționerul Cosmin Contra, incapabil de a oferi tactica clară pentru un succes mult mai concludent, pare îngrijorat în perspectiva celorlalte confruntări ale României din această toamnă.

România a jucat în formula: Tătărușanu – Chipciu, Rus, Chiricheș, Fl. Ștefan – Bordeianu, R. Marin (N. Stanciu – min. 59), Cicâldău – I. Hagi  (Grozav – min. 72) – Pușcaș (Keșeru – min. 77), Fl. Andone.

George Pușcaș, autorul golului României, a spus la final: „Cred că cele 3 puncte sunt cele mai importante. Normal că publicul voia mai mult, dar cu echipe care se închid ne e mai greu, important este că am obținut victoria. Mă bucur că marchez din nou, este bine că îmi ajut echipa să câștige… Toate meciurile sunt niște finale pentru noi, trebuie să fim conectați. Suntem la mâna noastră, trebuie să fim pregătiți pentru ce va urma. Încet-încet, vor apărea mai mulți jucători de la tineret, Ianis mi-a centrat foarte bine, a fost o fază pe care am pregătit-o cu «Mister» la antrenamente”.

Și Cosmin Contra a avut cuvântul: „Cred că în primele 20-25 de minute am avut 2-3 ocazii clare, plus un gol valabil. Nu am avut luciditate, am vrut să dăm goluri multe. Dacă înscriam la golul anulat, toată lumea se liniştea; nu am făcut un joc strălucit. Cu o echipă care în multe momente se apără cu 10 jucători e foarte greu să o deschizi. Adversarul nu ne-a lăsat să ne facem jocul… Pentru noi era o finală, am introdus o echipă tânără, fără experienţă, care a făcut ca jocul să fie de foarte multe ori fără sens. Sunt trei puncte, rămânem în cursa calificării. Trebuie să analizez foarte bine şi să iau deciziile corecte la următorul meci… Am câştigat doi jucători, pe Bordeianu şi pe Rus. Au confirmat astăzi”.

Gabi Balint, analist la Digi Sport, a comentat după întâlnirea cu Malta: „Nu mai putem fi o echipă mare când jucăm cu Malta și Feroe. Am vorbit să dăm cât mai multe goluri, dar nu poți domina Malta dacă faci 5-6 atingeri, cu jucătorii de mijloc. Probleme e că am jucat cam pe glezne. Nu am arătat ca o echipă. Era nevoie de jucători de bandă, că aveai doi atacanți. Nu se poate ca Malta să aibă acuratețea paselor de 77% într-un meci cu România. Asta înseamnă că nu am avut agresivitate. Am marcat un singur gol, am avut 12 cornere. Nu am văzut o fază lucrată. Toate cornerele au fost bătute la întâmplare”.

În plus, la Telekom Sport, Cornel Dinu l-a desființat pe Cosmin Contra: „După părerea mea, este distractiv că a încurcat tactica băiatul ăsta care seamănă cu Banderas, la ulei. Cu Cholo Simeone, nu, că că ăla ştie fotbal. El încearcă cu Cholo, dar e mai mult teatral, e cu Banderas. Şi descheiat la cămaşă, să se vadă lănţişoarele… el filmează în antrenorul echipei naţionale. Trebuia să joace în romb la mijlocul terenului, cum a început această partidă, cu Bordeianu, Cicâldău, Marin şi Hagi… bine, poate cu alţi jucători, aşa cum văd eu, cu jucători de la echipa care a confirmat în vară în Italia. Nu aveai nimic de pierdut. Trebuia să joci în romb la mijlocul terenului contra Spaniei, ca să blochezi mijlocul spaniol şi să creezi probleme pe Llorente şi pe Ramos, pe stoperii lor, cu două vârfuri. Din păcate, el încurcă, pentru că nu are cunoştinţe de strategie fotbalistică. Nici nu se mai fac… Ei sunt nişte băieţi care au jucat fotbal, e de apreciat cariera lui de jucător, dar aici trebuie să ai o anumită pregătire şi un anumit fler de antrenor. Suntem departe rău de tot. Rămân la părerea că jucătorii îi ai aşa cum îi antrenezi. Iar el nu este, Contra, antrenor de echipa naţională. Pe el, Naţionala îl salvează ca prezenţă”.

La rându-i, Raymond Farrugia, selecționerul Maltei, a afirmat la conferința de presă: „Sunt dezamăgit, foarte dezamăgit. Cu oasemenea prestație, meritam un egal fără nici un dubiu.Acum, asta e. Mâine se va uita cum am jucat, va rămâne doar scorul. Vom continua cu proiectul nostru, vom miza pe jucătorii tineri. Prefer să sufăr acum și să ne bucurăm mai târziu. Cred că performanța elevilor mei a fost la un nivel foarte ridicat. Nu poți cere mai mult de la noi. După meci, suporterii României ne-au aplaudat și ne-au încurajat. Trebuie să fim mândri că niște fani atât de frumoși au avut o astfel de atitudine la adresa noastră. Mulțumim!”.

Foto: frf.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare