Sport

Cele mai urmărite evenimente sportive din lume

Sportul face parte din viața noastră. Nu de puține ori am auzit îndemnul că este bine să facem zilnic mișcare, cel puțin 30 de minute. Și dacă nu facem noi, cu siguranță fac sportivii profesioniști, care se pregătesc în fiecare zi pentru performanțe notabile la marile competiții naționale și internaționale.

Evenimentele sportive au o putere extraordinară de a atrage publicul din întreaga lume. De la vuietul mulțimii până la sentimentul de succes, aceste spectacole sunt unele dintre cele mai urmărite evenimente de pe glob.

Suntem 8 miliarde de oameni pe planetă, iar majoritatea urmăresc competițiile sportive mondiale accesând diverse surse media. Dragostea și devotamentul față de sport sunt înnăscute. Această dedicare a fanilor poate fi văzută atunci când sute de mii de suporteri umplu stadioanele locale și regionale. Iar alte câteva milioane de persoane aleg să urmărească competițiile sportive din fața micilor ecrane: televizoare, laptop-uri și chiar smartphone-uri. Grație tehnologiei, astăzi putem să urmărim în timp real evenimentele sportive din întreaga lume și chiar să pariem, profitând de oferta 888 Pariuri.

Turul Franței – 150 de milioane

Fără îndoială, Turul Franței merită să fie în top 10 competiții sportive. Anual, aproximativ 150 de milioane de spectatori și telespectatori urmăresc această competiție de ciclism, media pe etapă fiind de 12-15 milioane de fani.

Potrivit Statista, competiția de ciclism a avut o medie de 150 de milioane de telespectatori în Europa, cu 41,5 milioane doar în Franța. Cu toate acestea, alte publicații susțin că numărul real de telespectatori este mult mai mare.

Super Bowl – 200 de milioane

Super Bowl este competiția care atrage cei mai mulți fani din Statele Unite. Potrivit NFL, 200 de milioane de fani au urmărit cel mai vizionat eveniment sportiv din 2023, apogeul fiind atins în timpul concertului Rihanna. De-a lungul istoriei NFL, Super Bowl LVII desfășurat pe 13 februarie 2023 a fost cel mai urmărit.

UEFA Champions League – 500 milioane

Finalele UEFA Champions League sunt în general mai urmprite față de Super Bowl. UEFA Champions League înregistrează audiențe remarcabile. Statisticile oficiale FIFA situează numărul mediu de telespectatori la 517 milioane, cu vârfuri raportate de peste 1,1 miliarde de spectatori.

Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice de Vară și Jocurile Olimpice de Iarnă atrag privirile a peste 3 miliarde de oameni. 40% dintre fanii Jocurilor Olimpice de Iarnă preferă patinajul artistic, ceea ce îl face cel mai urmărit eveniment de la Jocurile Olimpice de iarnă. În timp ce Jocurile Olimpice de Vară sunt al treilea cel mai urmărit turneu din lume, atrăgând milioane de fani din televiziune și surse media digitale.

Cupa Mondială de Fotbal

Cupa Mondială de Fotbal atrage în medie 3.5 miliarde de oameni. Însă cea mai mare audiență a fost stabilită în cadrul Cupei Mondiale din Rusia 2018, când au fost raportați 5,572 miliarde de spectatori. Finala dintre Croația și Franța a adunat 1,1 miliarde de spectatori. Sportul Rege rămâne sportul cu cei mai mulți fani la nivel global.

Cupa Mondială de Cricket

Surprinzător, dar pe prima poziție în topul celor mai urmărite competiții sportive se află Cupa Mondială de Cricket. Deși cricketul nu are o bază mare de fani la nivel global, este cel mai vizionat sport din India și Pakistan. Țările vecine împărtășesc, de asemenea, dragostea și devotament comun față de cel mai urmărit eveniment sportiv din toate timpurile.

Finala Cupei Mondiale la Cricket din 2021 a atras privirile a peste 167 de milioane de telespectatori aflați în fața televizoarelor din India și Pakistan. Prin intermediul platformelor digitale, meciul a strâns 6.65 miliarde de vizualizări.

Foto: pixabay.com

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare