Sport

Cel mai bun rezultat din istoria României la snowboard cross

Cel mai bun rezultat din istoria României la snowboard cross.

La doar 17 ani, de loc din Miercurea Ciuc, Kata Mandel face performanță în snowboard la nivel internațional. Sportiva a concurat sâmbătă în finala competiției de snowboard cross (SBX) feminin junioare de la Pitztal (Austria) și s-a clasat pe locul 4. Ea a obținut astfel cea mai bună performanță din istoria participării României la această probă, terminând concursul la doar 1,40 secunde de podium. Proba a fost câștigată de Noemie Wiedmer (Elveția), urmată de Lyse Laine (Franța) și Alina Koller (Elveția).

Rezultatul acesta a venit după ce, la începutul anului, Kata Mandel a concurat în finala mare a probei de snowboard cross (SBX) feminin din cadrul FOTE – Friuli Veneția Giulia 2023, unde s-a clasat pe locul 4, obținând astfel calificarea la Jocurile Olimpice de iiarnă pentru tineret (JOT) 2024 de la Gangwon, în Coreea de Sud.

Cel mai bun rezultat din istoria României la snowboard cross

„Kata Mandel reușește să bifeze rezultate extraordinare la competițiile internaționale la care participă. Este o sportivă talentată și extrem de muncitoare, iar asta nu poate să însemne decât un viitor strălucit în sportul de performanță. A fost foarte aproape de podium în finala de snowboard cross din Austria și dovedește astfel constanță în competițiile internaționale. Sub îndrumarea antrenorului Kinda Geza, ea reușește să se mențină în topul celor mai buni snowboarderi din lume, la categoria ei de vârstă. În ianuarie, Kata va reprezenta România la Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret, iar speranțele noastre se îndreaptă acum către o medalie olimpică”, a declarat Puiu Gaspar, secretarul general al Federației Române de Schi-Biatlon (FRSB).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare