Sport

Ce salariu lunar încasează David Popovici

  • davidpopovici.jpg

Înotătorul în vârstă de 17 ani, David Popovici, cel mai mediatizat sportiv din România în acest moment, este plătit de CS Dinamo (care aparține de Ministerul Afacerilor Interne), și încasează un salariu lunar de 7.000 de euro, potrivit Eurosport, transmite GSP.ro.

Campionul mondial a devenit cunoscut publicului larg din țară încă de anul trecut, când a stabilit mai multe recorduri de juniori.
Dorit de universități de top din SUA, David Popovici a ales să rămână în România, iar după Jocurile Olimpice de la Tokyo a plecat de la CSA Steaua și a semnat cu rivala istorică a „roș-albaștrilor”, CS Dinamo.

Sportivul a fost lăudat de mai multe personalități publice pentru performanța istorică de la Budapesta și a fost felicitat și de președintele Klaus Iohannis.

„Felicitări, David Popovici, pentru performanța extraordinară obținută la Campionatul Mondial de natație! Prin ambiția, talentul și perseverența dovedite, ai oferit astăzi multe emoții și bucurii tuturor românilor și ai scris o nouă pagină în istoria sportului românesc. Suntem mândri de tine!”, a scris șeful statului, pe Facebook.

Pentru succesul obţinut la Budapesta sportivul va încasa 20.000 de dolari. La fiecare finală, FINA (Federaţia Internaţională de Nataţie) premiază cu 20.000 de dolari o medalie de aur. Medalia de argint aduce un câştig de 15.000 de dolari, în timp ce bronzul primeşte 10.000 de dolari.

Până la David Popovici, sportivii din România au mai câștigat aurul mondial la natație doar în probe feminine, prin Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) și Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare