Sport

CAZUL ANIA CAILL IA AMPLOARE. Un deputat PSD de BRAŞOV i-a solicitat ministrului Sportului un punct de vedere şi măsurile care se impun

  • caill_21.jpg
 
După ce conducerea Federaţiei Române de Schi Biatlon (FRSB) n-a vrut s-o înscrie pe Ania Caill (foto 1), sportivă legitimată la CSM Corona Braşov, la Campionatele Mondiale de schi alpin de la Cortina d’Ampezzo -DETALII, AICI: De ce NU e lăsată Ania Caill (Corona Brașov) să participe la Mondiale?! O mamă REVOLTATĂ…, și un deputat de Brașov, Ana Loredana Predescu (PSD), a luat atitudine, declarând: „Nedreptatea făcută schioarei Ania Caill mă revoltă”.
 
Pe contul său de Facebook, Ana Loredana Predescu a relatat, printre altele: „Cum este posibil ca cea mai bună sportivă la schi alpin din România să nu se regăsească în lotul național ce va participa la Campionatul Mondial de la Cortina d’Ampezzo din 9-21 februarie 2021?
 
În calitate de deputat ales în circumscripția electorală nr. 8 – Brașov, i-am solicitat oficial, în scris, domnului Carol-Eduard Novák, ministrul Tineretului și Sportului, un punct de vedere și măsurile care se impun referitor la situația româncei Ania Caill (foto 2). 
 
România are valori! Nu avem nevoie de piedici și sabotaje inutile!
 
În acest mandat voi face tot ce-mi stă în putință pentru a promova valoarea și performanța românească.
 
Românca Ania Caill este cel mai bine cotat sportiv din țară în clasamentul FIS la schi alpin”.   
 
În acest week-end, Ania Caill, reprezentând România, a participat la două coborâri contând pentru Cupa Mondială la schi alpin, la Crans Montana, în Elveția, terminând pe locurile 46, respectiv 39. Ambele întreceri au fost câștigate de italianca Sofia Goggia. 

Pentru Fanatik, Puiu Gaspar, secretarul general al FRSB, a prezentat punctul său de vedere referitor la cazul Ania Caill: „N-a existat nici o propunere ca ea să fie în lot, n-a avut un plan de pregătire aprobat de conducerea federației, nu are viză medicală la INMS, nu a respectat niciuna din cererile pe care le-am făcut vis-a-vis de prezentarea la probele tehnice de control care sunt obligatorii pentru a testa forma fizică în care se află sportivul. În consecință, conducerea federației a hotărât ca să nu facă parte din lot. 

Conform strategiei «Împreună construim pentru viitor», investim și vom investi în continuare în juniori… Ei confundă probele de viteză cu probele tehnice. Exact cum ar confunda în atletism proba de 800 de metri cu proba de 1500 m. La slalom și slalom uriaș sunt peste 10.000 de sportivi în lume, la coborâre și Super G sunt 2-300 de sportivi. Această comparație pe care o fac ei cu acest clasament este neadecvată”.

VEZI ȘI: Nici nr. 1 la slalom în România N-A FOST ÎNSCRISĂ la Mondiale! Iulia Benga cere măcar o EXPLICAȚIE / PE MODELUL ANIA CAILL…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare