Sport

Meciul cu Kosovo a fost întrerupt peste 40 minute / Până la urmă a fost victorie

Meciul cu Kosovo a fost întrerupt peste 40 minute. Meciul dintre naţionala de fotbal a României şi selecţionata Kosovo, întrerupt în min. 18, la scorul de 0 – 0, din cauza manifestărilor suporterilor români, marţi seara, pe Arena Naţională, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024, s-a reluat după o pauză de mai bine de 40 de minute.

Fanii au aruncat în min. 18 cu torţe în spatele porţii kosovarului Arijanet Muric, astfel că arbitrul francez Willy Delajod a decis să întrerupă jocul. Suporterii au aruncat cu petarde şi au desfăşurat un banner „Basarabia e Romania, Kosovo e Serbia”, la care nu au renunţat în ciuda faptului că Ianis Hagi şi Nicolae Stanciu au mers să discute cu fanii. De asemenea, s-a făcut apel la instalaţia de sonorizare ca spectatorii să se comporte în mod civilizat.

Arbitrul a trimis echipele la vestiare peste alte trei minute. UEFA a anunţat pe site-ul său că meciul a fost „suspendat din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor”. Echipele au revenit pe teren şi jocul s-a reluat după zece minute de încălzire.

Jandarmeria Capitalei a reamintit, aseară, în contextul incidentelor de la meciul de fotbal România – Kosovo, că răspunderea pentru efectuarea unui control riguros al persoanelor şi al bagajelor acestora, în scopul împiedicării introducerii în stadion a unor obiecte, materiale sau mesaje interzise revine organizatorului jocului sportiv.

Subliniem faptul că, potrivit prevederilor art. 10, alin. 2, lit. a) din Legea nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările şi completările ulterioare, răspunderea pentru efectuarea unui control riguros al persoanelor şi al bagajelor acestora, în scopul împiedicării introducerii în stadion a unor obiecte, materiale sau mesaje interzise revine organizatorului jocului sportiv”, a precizat Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Conform sursei citate, pe timpul desfăşurării partidei de fotbal, mai mulţi membri ai unei facţiuni autointitulate de tip „ultras” au folosit materiale pirotehnice interzise, au adresat injurii oaspeţilor, au afişat un banner cu mesajul „Kosovo je Serbija” şi au scandat acelaşi mesaj.

În urma acestor acţiuni, arbitrul a decis întreruperea meciului pe o perioadă nedeterminată, urmând a fi luate decizii în consecinţă. Reprezentanţii autorităţilor implicate în organizarea şi gestionarea evenimentului sportiv au purtat discuţii cu suporterii gazdă pentru a-i determina să se delimiteze de aceste acţiuni ilegale, iar partida s-a reluat, fiind impusă de către oficiali condiţia ca aceste comportamente ilicite să înceteze. În cazul în care suporterii vor refuza să se conformeze celor menţionate, arbitrii vor decide asupra desfăşurării partidei de fotbal, existând riscul pierderii acesteia la masa verde”, informează Jandarmeria Capitalei.

Consecințele acestui episod, cu huliganii români în prim-plan, vor aduce o pedeapsă drastică pentru prima reprezentativă.

România a învins Kosovo cu 2-0 după un meci absolut nebun, disputat aseară pe Arena Națională. Ambele goluri au fost înscrise pe final, după ce echipa noastră a jucat mai bine de o repriză cu un om în plus pe teren, în urma cartonașului roșu încasat în minutul 42 de kosovarul Muriqi. 

În minutul 60, Nicolae Stanciu a ratat un penalty, dar același jucător își răscumpără greșeala și deschide scorul pentru România în minutul 83. În ultimele minute ale prelungirilor, românii scapă de emoții prin golul superb marcat de Mihăilă (min.93). 

Foto: Uniți sub Tricolor via Facebook




Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare