Sport

Campioană mondială, PREGĂTITĂ de un antrenor brașovean!

  • galiteanu.jpg
 

Cristina Simion (foto 1) este, de sâmbătă, campioană mondială la alergare montantă, întrecerea de 41,05 kilometri desfășurându-se la Villa de Angostura, în Argentina.

Sportiva de la CSA Steaua București, pregătită de antrenorul brașovean Ionuț Gălițeanu, a fost însoțită pe podium de franțuzoaicele Adeline Roche (Franța) și Blandine L’Hironde.

La echipe feminin, România s-a clasat pe locul trei, iar la echipe masculin, „tricolorii” au terminat pe a 5-a poziție

„Este rezultatul muncii depuse din ultimele luni. Cristina a arătat o dorință fantastică de a câștiga pe tot parcursul cursei. Cristina mi-a spus în zilele premergătoare că vrea să cucerească o medalie, că va urca pe podium, dar nu credea nici ea că va fi aur. Suntem foarte fericiți”, a declarat antrenorul Ionuț Gălițeanu pentru site-u Federației Române de Atletism.

De notat că zărneșteanul Ionuț Gălițeanu (foto 2) a practicat schi fond și biatlon, având rezultate apreciabile pe plan național. Apoi a trecut la schi alpinism, unde a avut performanțe deosebite și la concursurile internaționale.

„Victoria Cristinei reprezintă o supriză plăcută pentru delegația României. Este un semn că alergarea montană are viitor în România. Comunitatea alergătorilor montani trebuie să se dezvolte și acum are toate argumentele. Avem echipe bune de seniori. Această victorie ne îndreptățește să cerem organizarea Campionatului European de alergare montată în țara noastră. La ce am văzut în Argentina, cred că putem organiza și noi o competiție de rang înalt”, a punctat și Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare