Sport

C.M. HANDBAL FEMININ. Ryde și-a bătut joc de Naționala României. Neagu, muncă în zadar

 

După umilința cu Spania și meciurile chinuitoare cu Senegal și Kazahstan, echipe din lumea a treia a handbalului, Naționala noastră feminină a jucat în această dimineață cu Muntenegru un meci crucial pentru calificarea în grupa principală și păstrarea șanselor pentru un loc în turnele preolimpice de anul viitor.

Naționala a fost însă blocată de antrenorul Tomas Ryde, care a reușit performanța de a-și sabota propria echipă prin incompetența pe care a arătat-o.

Deși a arătat puțin mai bine, România a pierdut 26-27 și va juca vineri meciul cu Ungaria, în care are nevoie de victorie pentru a merge în Main Round, însă șansele pentru turneele preolimpice sunt mici.

În condițiile în care Muntenegru nu a existat în prima repriză, România a fost mai mereu în față. Cristina Neagu a marcat la foc automat, iar Iulia Dumanska a prins o zi excelentă în poartă. „Tricolorele” au intrat la cabine cu gol în plus, 12-11. În partea a doua scenariul a continuat. Dumanska a închis poarta, Neagu a dus echipa în spate, iar tabela arăta din ce în ce mai bine. România s-a dus la 20-16 și 21-17, după care totul s-a terminat. Muntenegrencele au luat-o om la om pe Cristina Neagu, iar România nu există fără căpitanul ei. De la 21-17, s-a ajuns la 21-21, fără ca selecționerul Tomas Ryde să reacționeze. Suedezul a adormit pe bancă și și-a arătat din nou limitele. Deși tactica a fost falimentară și cu Spania, Ryde a încercat din nou să atace 7 contra 6 și a fost penalizat. Suedezul s-a încăpățânat din nou să joace enervant de mult cu Gabriela Perianu, aflată la un nivel mediocru. Elena Dache a început bine partida, dar apoi a fost scoasă, în timp ce Patricia Vizitiu a fost uitată pe banca de rezerve, deși Polocoșer nu a prins ziua cea mai bună. Coșmarul nu s-a oprit, iar Muntenegru a continuat să marcheze și s-a desprins la 24-21. Finalul a fost strâns însă, „tricolorele” găsind resurse să se bată. România a revenit de la 23-26 la 25-26, iar Udriștoiu a avut egalarea în mână. Extrema a ratat însă din poziție de unu contra unu cu portarul și totul s-a terminat. Muuntenegru a marcat pe atacul următor și a închis meciul, ultimul gol al României contând doar pentru statistici.

De acum, este clar. România trebuie să învingă Ungaria, vineri, pentru a ajunge în grupa principală, însă, chiar dacă va ajunge acolo, îi va fi greu să prindă un loc în turneele preolimpice.

FOTO: Digi Sport


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare