Sport

Brașovenii Calancea și Ferariu, VICTORIE ISTORICĂ!!!

 

Naționala de baschet feminin Under 20 a României a dat lovitura aseară la Campionatele Europene din Muntenegru, reușind să învingă puternica reprezentativă a Croației cu scorul de 62-54 (18-19, 11-13, 26-9, 7-13).

Pentru echipa pregătită de Dan Calancea – antrenor și la Olimpia CSU – au înscris: brașoveanca Ana Ferariu 16 p, din care 3 aruncări de trei puncte, Lenart 14 p, Cuzic 12 p, Kelemen 11 p, Ghizila 7 p, Neagu 2 p.

Prin urmare, cu 3 victorii pe linie, „tricolorele” au acces în grupa semifinală E a turneului, unde au 2 puncte, acontate în urma succesului cu Croația. Tot 2 puncte a acumulat Ungaria, datorită triumfului cu Cehia, 72-57. Croația și Cehia au câte un punct în această ierarhie.

Astăzi este zi de pauză, urmând ca mâine seară formația noastră să întâlnească Ungaria în Sala Sporturilor din Podgorica, de la 21.15 (ora României). În 15 iulie, baschetbalistele din România vor înfrunta Cehia.

Primele două clasate din grupele principale E și F se califică în semifinale. Din grupa F fac parte selecționatele Lituaniei, Marii Britanii, Muntenegrului și Sloveniei.

Așa cum a informat site-ul Federației Române de Baschet, o clasare pe podium a „tricolorelor” la această competiție asigură promovarea în Divizia A europeană.

 

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare