Sport

BRAȘOVEANUL Nicușor Pascu, dorit la conducerea echipei de gimnastică a României!!! Ce s-a întâmplat până la urmă?!…

 

Delegația României a reușit doar un loc 4 (prin Marian Drăgulescu, la sărituri) la recent încheiatele Campionate Mondiale de gimnastică de la Montreal.

Nemulțumită de ceea ce s-a obținut, conducerea Federației Române de Gimnastică a intenționat să schimbe antrenorii coordonatori ai loturilor „tricolore”, pe Nicolae Forminte cu Nicușor Pascu și pe Ioan Suciu cu Marius Urzică.

Însă, până la urmă, așa cum a informat telekomsport.ro, i s-a dat în continuare credit duo-ului Forminte – Suciu pentru următoarea mare provocare, Jocurile Olimpice de la Tokyo – 2020, unde trebuie să califice echipele feminină și masculină.

Nicușor Pascu este brașovean la origini, fiind stabilit în Elveția de foarte mult timp. A practicat gimnastica la CSS Brașovia, având o medalie de argint la Campionatele Europene, la bară fixă.

Într-un interviu acordat în acest an înaintea Campionatelor Europene de gimnastică de la Cluj, Nicușor Pascu, un antrenor cu foarte bune rezultate și în Elveția, a relatat că gimnastica românească traversează o perioadă dificilă, iar pentru a reveni în prim-plan sportivii noștri au nevoie de „mai multă motivație, să își schimbe mentalitatea, de colaborare și schimburi de experiență cu țările care s-au dezvoltat în ultimii ani în gimnastică”.

De Nicușor Pascu se leagă revenirea în elita mondială a lui Mihai Drăgulescu, „Marocanul” înțelegându-se excelent cu tehnicianul brașovean.

În 2009, Pascu a fost numit la conducerea lotului național masculin al României, iar la Mondialele de la Londra, din acel an, Drăgulescu a câștigat două medalii de aur, la sărituri și sol.

Ulterior, Nicușor Pascu a revenit în Elveția, din cauză că autoritățile române nu i-au putut oferi un apartament pentru familia sa, așa cum a informat Evenimentul Zilei la vremea respectivă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare