Sport

Brașoveanul Cezar Nica s-a stins din viață / Sportul românesc e în doliu

Brașoveanul Cezar Nica s-a stins din viață.

A fost unul dintre cei mai mari handbaliști ai României, dublu campion mondial, câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Dinamo în 1965. El a trecut la cele veșnice la vârsta de 83 de ani.

Născut pe 13 octombrie 1940 la Codlea, Cezar Nica și-a început cariera de jucător la Chimia Făgăraș, cu care a câștigat titlul național la handbal în 11. Consacrarea sportivă a cunoscut-o odată cu transferul la Dinamo București, la începutul anilor 60. A câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1965 și a devenit unul dintre oamenii de bază ai Naționalei României, cu care și-a trecut în palmares titlurile mondiale din 1964 și 1970, dar și bronzul mondial din 1967.

Brașoveanul Cezar Nica s-a stins din viață

Din 1971, Cezar Nica a îmbrăţişat cariera de antrenor, bifând aproape două decenii pe banca echipelor CSU Galaţi, Nitramonia Făgăraş şi Dinamo Braşov. A antrenat și echipa națională de seniori, pe care a condus-o la Jocurie Olimpice de la Barcelona – 1992.

Cezar Nica a fost, o bună perioadă, adjunctul comandantului la CS Dinamo Brașov, iar după pensionare, angajat cu sufletul în sportul de la poalele Tâmpei, a activat la Clubul Olimpic din localitate.

Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească în pace!, a transmis gruparea „alb-roșie”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
4 luni în urmă

[…] Brașoveanul Cezar Nica s-a stins din viață / Sportul românesc e în doliu […]

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare