Sport

Brașovean decorat și de Casa Regală

Brașovean decorat și de Casa Regală.

Majestatea Sa Custodele Coroanei a conferit, zilele trecute, distincții regale unor personalități și instituții din România, în Sala Tronului de la Palatul Regal.

Brașovean decorat și de Casa Regală. Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), a primit Ordinul Coroana României în grad de Cavaler.

Mihai Covaliu a devenit campion olimpic la sabie, în anul 2000, la Sydney. În 2008, la Beijing, a cucerit medalia olimpică de bronz în proba individuală de sabie. De asemenea, are în palmares titluri de campion mondial și european. „Cova” a practicat scrima la defunctul club Tractorul Brașov, înainte de a pleca la Dinamo București.

După ce a fost antrenor la gruparea „alb-roșie” și la lotul național, Covaliu a ajuns președintele Federației Române de Scrimă, înainte de a fi ales șef la COSR.

Pentru rezultatele obținute în cariera sportivă, Mihai Covaliu mai are următoarele distincții: Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de comandor (2000); Ordinul „Meritul Sportiv” clasa I (2004); Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a cu 2 barete (2008); Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de cavaler (2009); Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de ofițer (2012).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button