Sport

Jocurile Olimpice de tineret din 2028 – la Brașov?

Jocurile Olimpice de tineret din 2028 – la Brașov?

Astăzi, la Guvernul României, a avut loc o întâlnire între premier, șefi de la COSR și reprezentanți ai autorităților brașovene pe subiectul candidaturii României la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret din 2028 în județul nostru.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu. La discuții au participat consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu, Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic, secretarul general al COSR, George Boroi, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, și primarul municipiului Brașov, Allen Coliban. Participanții au discutat despre beneficiile reprezentate de găzduirea, la Brașov, a Jocurilor Olimpice pentru tineret, în 2028”, s-a precizat într-un comunicat al guvernului.

„Această competiție poate aduce României oportunități de dezvoltare a infrastructurii sportive, încurajarea tinerilor în practicarea sporturilor de iarnă, promovarea țării noastre în rândul țărilor cu capacitate de organizare a unor competiții la cel mai înalt nivel și valorificarea potențialului local, atât turistic, cât și sportiv. Investițiile din ultimii ani realizate la Brașov pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European în 2013, urmate de proiecte în derulare, precum Sala Polivalentă, modernizarea și extinderea domeniului schiabil, noua infrastructură pentru sporturile de iarnă și Centrul de cercetare pentru comunități montane reprezintă atuuri relevante pentru găzduirea, la Brașov, a Jocurilor Olimpice pentru Tineret”, s-a mai relatat în respectivul comunicat.

Astfel, premierul Nicolae Ciucă a cerut un plan de acțiune pentru pregătirea și fundamentarea demersurilor de depunere a dosarului de țară pentru pregătirea procedurilor de organizare a acestei competiții internaționale.

Țări contracandidate

Se știe, pe lângă România – Brașov, și-au manifestat intenția de a organiza JOT 2028 Ucraina (Bukovel), în ciuda faptului că acum se află în război cu Rusia, Italia (Lombardia), dar și Bulgaria. Italia are avantajul de a fi, în 2026, gazda Jocurilor Olimpice de iarnă, multe dintre bazele sportive din regiunea menționată fiind la cel mai înalt nivel.

Jocurile Olimpice de tineret din 2028, la Brașov?


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button