Sport

BRAȘOV. Vasile Curițeanu l-a înlocuit pe Costică Buceschi. Obiectivele noului „principal” al Coronei

 

Vasile Curițeanu a fost numit astăzi antrenor principal al echipei de handbal feminin Corona Brașov și a condus primul antrenament la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”.

„Este o perioadă dificilă pentru echipă, însă nu îmi fac probleme. Consider că am experiența necesară pentru a antrena ca principal la niveul Ligii Naționale. Totul este legat de factorul psihic, nu putem spune că aceste jucătoare nu au valoare. Trebuie să ne jucăm șansa până în ultima etapă. Vom trata cu mare seriozitate etapele care au mai rămas, mai este o rundă din tur plus returul. Apoi, dacă nu vom reuși prin campionat, vom încerca să ne atingem obiectivul prin Cupa României. Depinde și ce tablou vom avea acolo”, a declarat noul tehnician al Coronei.

După ce conducerea a renunțat la Ana Maria Mârcă, formația brașoveană se va baza pe doi portari tineri, Daciana Hosu și Isabela Roșca. „Este o problemă. Totul începe cu poarta în handbal. Nu avem ce să facem. Daciana a făcut 15 minute foarte bune cu SCM Craiova. Este un portar care va crește. Trebuie însă să o ajute și apărarea. În mciul cu SCM Craiova a stat în poartă fără apărare. Problema aici este. Am văzut o apărare retrasă, moale, care a evitat contactele cu adversarele. Asta nu poate ajuta echipa. Sorina Târcă este o altă jucătoare de viitor, în care eu am mare încredere. Ea poate evolua oriunde la nivelul liniei de 9 metri, dar eu o văd centru. Nu sunt însă adeptul posturilor fixe. Îmi place ca linia de 9 metri să fie mobilă”, a punctat Vasile Curițeanu, care a vorbit și despre problemele de unitate din vestiar: „Fetele trebuie să înțeleagă că fac sport de performanță pentru ele. Se vede prin joc că la Corona s-a transformant un sport de echipă într-unul individual. Sunt multe acțiuni pe centru, duse o o jucătoare, maximum două. Lucrul acesta nu se va mai întâmpla. Eu vreau un joc disciplinat, relații, iar mai departe intervine valoarea individuală a fiecărei handbaliste. Avem jucătoare bune și trebuie să transformăm valoarea individuală în valoare colectivă”.

Curițeanu va debuta pe banca echipei Corona Brașov duminică, la Bistrița, în ultima etapă a turlui Ligii Naționale la handbal feminin. „Mergem să jucăm. Sper să le capacitez. Aici este problema. Nu e vorba despre pregătire, ci una pshihică. Dacă voi reuși să le deblochez sunt convins că vor apărea și rezultate”, a încheiat tehnicianul.

CITEȘTE ȘI: 

BRAȘOV. ȘOC LA CORONA. Costică Buceschi a fost demis!

CORONA BRAȘOV – UPDATE. Alte PLECĂRI importante!!! Antrenorii echipei de handbal sunt…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare