Sport

BRAȘOV. Strategia care poate distruge hocheiul braşovean

 

Hocheiul a devenit un fenomen la Brașov. În ultimii ani, mai mereu tribunele Patinoarului „Olimpic” au fost neîncăpătoare, pentru că lumea avea cele mai bune condiții și avea ce vedea, o echipă a Coronei care făcea spectacol și se lupta de la egal la egal cu toate forțele din Ungaria. S-au făcut, e drept, unele greșeli în sezonul trecut, când unii stranieri nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor și au „îngropat” echipa, care nu a prins nici măcar podiumul în Liga Națională. Totuși, ce se întâmplă acum nu poate aduce nimic benefic pentru un sport care până nu demult se afla în plină ascensiune. Este imposibil să promovezi în masă copiii crescuți la propria academie, întrucât nu poți trimite în luptă, în Liga Mol, puști de 16-17 ani.

În acest moment, Corona Brașov a strâns, fără doar și poate, cei mai buni hocheiști români ai momentului. Din păcate, înainte de startul sezonului, AGA a decis ca în acest an gruparea să nu folosească nici un stranier și a „ucis” practic toate speranțele fanilor. Este clar că autohtonii de la Corona încearcă, se „bat”, dar nu au cum să facă față unor formații în care sunt canadieni, finlandezi, suedezi sau alți stranieri. Rezultatul, tribune din ce în ce mai goale.

Un lucru este cert, cu echipa de acum, Corona nu va putea realiza nimic în acest sezon. Dacă factorii de decizie îşi vor da seama că e nevoie să se renunțe la actuala strategie, mai ales că bugetul există și permite aducerea stranierilor, și se vor transfera 4-5 hocheiști de valoare din afara țării, care, din spusele specialiștilor, nu ar costa foarte mult, Corona Brașov ar putea deveni o forță, o grupare ce s-ar putea „bate” pentru podiumul Ligii Mol.

Luni seară, la Patinoarul „Olimpic”, a venit MAC Budapesta, o debutantă în Liga Mol, care a câștigat fără drept de apel, 6-1, meciul cu „lupii”. Partida a fost rezolvată de stranierii ungurilor. Quinn și Saarenpaa au reușit câte o „dublă” Hayes și Mestyan marcând celelalte goluri ale oaspeților. Pentru Corona a punctat Zsolt Molnar, în superioritate.

„Am întâlnit o echipă care poate câștiga Liga Mol. Obiectivul nostru este altul, să creștem de la meci la meci. Dacă am avea măcar trei stranieri de valoare, doi fundași și un centru, altfel ar sta lucrurile. Momentan aceasta este strategia dorită de club și mergem înainte”, a declarat antrenorul Otto Keresztes.

Diseară, de la ora 18.30, Corona Brașov se va duela cu HSC Miercurea Ciuc. 

CITEȘTE ȘI: 

BRAȘOV. Corona a debutat cu o înfrângere clară în Liga Mol


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare