Sport

BRAŞOV. Schiul românesc este în doliu!!! Octavian Munteanu a „zburat” într-o lume mai bună…

 

Octavian Munteanu, multiplu campion naţional la sărituri cu schiurile, recordman al trambulinei de la Borşa, a plecat prematur dintre noi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, fiind răpus de o boală cruntă. Avea 54 de ani…

Cel cunoscut drept „Tenu” în peisajul sportiv braşovean şi nu numai are meritul de a fi reclădit din temelii şcoala de arbitri români pentru sărituri cu schiurile, el fiind, de altfel, primul arbitru român delegat la o etapă masculină din circuitul Cupei Mondiale. S-a întâmplat la Willingen, în 2015.

Cuprins de emoţii, Octavian Munteanu ne-a relatat, la acea vreme, despre premiera izbutită: „A fost un moment istoric pentru România. Cupa Mondială masculină și Jocurile Olimpice la sărituri cu schiurile reprezintă cel mai înalt nivel. Până și arbitrii și delegații FIS de la competiție au venit și m-au felicitat, știau că sunt primul român care arbitrează într-o etapă din Cupa Mondială. Acest lucru m-a impresionat, nu mă așteptam la o astfel de atenție din partea unor străini. Dedic această realizare tuturor foștilor arbitri de sărituri cu schiurile din România, ce au făcut ca acest sport să nu moară într-o perioadă în care condițiile au fost imposibile, dar și arbitrilor actuali, pentru care sper să reprezinte un stimulent”.

Se ştie, pentru a ajunge să oficieze în Cupa Mondială, un arbitru trece prin mulți ani de instruiri și examene, sub atenta îndrumare a experţilor Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS).  

Fostul sportiv de valoare al CS Dinamo Braşov a cochetat şi cu fotbalul în anii junioratului, fiind coechipier, printre alţii, la FC Braşov cu Marius Lăcătuş ori Ioan Mandoca.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button