Sport

BRAȘOV. SCANDAL. Corona acuzată că vrea să decidă cine promovează din Divizia A. Buceschi: „Toată lumea să stea liniştită, nu fac nici jocurile Timişoarei, nici jocurile Minaurului”

 

Scandal în Divizia A la handbal feminin cu formația Corona Brașov în centrul atenției. Gruparea de la poalele Tâmpei este acuzată de SCM Timișoara că face jocurile în lupta pentru promovare pe care bănățenii o duc cu Minaur Baia Mare.

Concret, în meciul din Divizia A cu SCM Timișoara, la Corona 2 au evoluat multe handbaliste din prima echipă, printre care Bianca Tiron, Laura Popa şi Timea Tătar. În total, pe foaia de joc au fost nouă jucătoare care au fost în lotul pentru duelul din Liga Națională cu CSM București, disputat în aceeași zi, Daciana Hosu, Isabela Roşca, Bianca Tiron, Cosmina Cozma, Timea Tătar, Cyntia Tomescu, Laura Popa, Daria Bucur și Sorina Târcă. În final, Corona 2 a câștigat cu 29-28, iar oficialii timișoreni au reacționat.

„Este foarte simplu ce s-a întâmplat, când nu poţi, chemi fratele mai mare. Corona a decis calificarea, Costică Buceschi este din Baia Mare. Sunt curios cu ce echipă vor intra cu Baia Mare şi dacă se vor bate la fel cum au făcut-o cu Timişoara. Nu mi se pare normal ca un club de prestigiul Coronei Braşov să influenţeze o promovare într-o asemenea manieră. Să ajungi să faci aproape hora bucuriei după ce ai bătut la liga a doua cu jucătoare de la prima ligă… A fost clară intenţia lor, de ce nu au programat meciurile unul după altul, într-un cuplaj, aşa cum era normal? Nu aşa joacă toată lumea, liga mare, liga mică? După ce a început meciul, am avut o revelaţie, că am promovat în Liga Naţională mai repede decât trebuie. Bianca Tiron a stat 60 de minute în teren. Mi-a fost frică de un astfel de scenariu, de asta am şi fost la meci la Braşov. Vom face o hârtie la federaţie ca aceste puncte să nu conteze. Nu poate decide un om cine să promoveze şi cine nu”, a declarat pentru prosport.ro Dan Dumitru, managerul secţiei de handbal de la SCM Timişoara.

În replică, pentru aceeași sursă, Costică Buceschi, antrenorul Coronei Brașov, a comentat: „Aceleaşi 9 jucătoare, poate şi mai multe din cele care sunt trecute pe foaie, vor juca şi meciul cu Baia Mare. Eu asta le-am spus şi unor fete de acolo, dar dacă cei din conducere nu înţeleg să stea de vorbă şi o iau aşa cum cred ei, este părerea lor. Toate jucătoarele care sunt trecute pe foaie şi vor fi sănătoase la ora jocului cu Baia Mare, vor intra şi cu Minaur. Va fi exact cum a fost şi acum, în aceeaşi zi a meciului cu Cisnădie. Nu vom fi arbitri pentru cine promovează. Să-şi rezolve între ei cine promovează. Am jucat cu o parte din jucătoare la liga a doua la cererea lor, mi-au spus că şi-ar dori să joace şi după-amiază. Nici nu le puteam opri pe fetele care şi-au dorit să joace. Le-am spus că intraţi şi câştigaţi, dar acelaşi lucru trebuie să-l faceţi şi când veţi juca cu Baia Mare. Şi aşa va fi! Am ţinut-o pe Tiron mai mult în teren pentru că din păcate, dimineaţă, cu CSM Bucureşti, nu a fost Bianca, jucătoarea care trebuia să fie. Iar faptul că după-amiază a dat goluri de la distanţă, a fost Bianca care trebuia, pentru asta folosim jocurile acestea. Toată lumea să stea liniştită, nu fac nici jocurile Timişoarei, nici jocurile Minaurului. Să nu uite că am jucat în teren cu Sorina Târcă şi Daciana Hosu 60 de minute din 60, cu Daria Bucur 60 din 60 şi pe extrema stângă numai cu junioare. Adică pe patru posturi cu jucătoare de 18-19 ani. În afară de interul stânga şi pivot şi din când în când Laura Popa care a mai intrat, dar nu ştiu dacă a dat un gol, în rest au fost junioare. Şi să nu se facă acum din ţânţar, armăsar, pentru că aşa a fost situaţia. Şi din câte ştiu eu, echipa lor a fost compusă sută la sută din senioare, nu din junioare. Dacă tot sunt atât de ştiutori, să fi aşteptat şi etapa cu Baia Mare, care nu e departe, e undeva la începutul lunii noiembrie şi după aceea puteau să acuze şi să facă tot ce vor ei. Dar la noi mereu găseşti vina la alţii”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare