Sport

BRAȘOV. S-a pierdut și asul din mânecă

 

Brașovul are o istorie bogată în tenis, cu Ion Țiriac, Traian Marcu, Felicia Stan ș.a.m.d. Printre multele turnee internaționale, de mai mici sau mai mari dimensiuni, disputate outdoor, la Sala Sporturilor s-au organizat și două întâlniri din cadrul Cupei Davis (cu Belarus, în Grupa Mondială, în 2005, și cu Olanda, în Zona Europeană, în 2013). Pe atunci, sensibilizată, Primăria ținea aproape de „sportul alb”, promițând, printre altele, un Centru de Excelență în orașul de la poalele Tâmpei, idee reiterată, prin 2017, de Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean: „Baza Olimpia va avea ca obiectiv mutarea în clădire a unui muzeu de sport, iar pe partea de terenuri de tenis suntem în discuţii cu FRT, pentru că dorim să facem un Centru de Excelenţă. Probabil că vom încheia un contract de asociere în participaţiune”. Frumos…

În toamnă, Ion Țiriac, președintele FRT, avansa ideea înființării a 4 Centre Regionale destinate revigorării tenisului românesc (https://www.mytex.ro/component/content/article/157-sport/tenis/609272-marseaza-si-primarul-brasovului-la-ideea-lui-ion-tiriac.html). Bineînțeles că Brașovul era cap de listă. S-a și făcut o petiție în acest sens, arătându-se beneficiile proiectului pentru orașul nostru (https://www.petitieonline.com/susinem_infiinarea_unui_centru_regional_de_tenis_la_braov?u=271107&uv=18422289&utm_source=fb_share), dar până la urmă s-a ajuns la… Cristian, unde viitorul pare roz la prima vedere (BRAŞOV – CRISTIAN, 0-15, deocamdată, c-așa e în tenis!).

Dinspre Municipalitate s-ar fi explicat că nu există spațiu disponibil pentru așa ceva (auzi, Centru Regional!), deși s-a dat drept exemplu, între altele, terenul aflat lângă viitoarea Sală Polivalentă și a modernului stadion din Bartolomeu visat din când în când. Cică, nici bani nu ar fi, cu toate că în bugetul pentru sport pe 2020 s-au alocat sume și pentru amenajarea zonei de grătare „La Iepure”.

Peste toate, rămâne, însă, ecoul întrebării retorice: „Dacă CSM Corona ar fi avut și secție de tenis?”…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button