Sport

BRAȘOV – RÂȘNOV. Pregătiri în toi pentru Cupa Mondială! Clasamentul la zi al săritoarelor cu schiurile! Ce oficiali FIS vor fi prezenți?

 

Râșnovul se pregătește intens pentru prima mare provocare a acestui an, din punct de vedere sportiv, este vorba de etapele din Cupa Mondială feminină de sărituri cu schiurile.

Până în prezent s-au disputat 5 runde din această competiție a elitelor, ultimele două fiind programate în week-end-ul ce tocmai a trecut la Sapporo. Urmează încă două concursuri de Cupă Mondială, tot în Japonia, la Zao, înainte ca „icarii” de gen feminin să poposească la complexul olimpic de trambuline situat pe Valea Cărbunării.

În acest moment, lider în Cupa Mondială feminină de sărituri cu schiurile este norvegianca Maren Lundby (405 puncte), podiumul fiind completat cu două austriece, Chiara Hölzl (330 p) și Eva Pinkeling (309 p).

Brașoveanca Dana Vasilica Haralambie (foto), născută la Săcele și legitimată la CS Dinamo, n-a fost prezentă la Sapporo, potrivit fișelor FIS Ski, ea fiind pe locul 35 în ierarhia generală a Cupei Mondiale, cu 8 puncte acumulate.

În ceea ce privește etapele de Cupă Mondială de la Râșnov, programate sâmbătă, 25 ianuarie, și duminică, 26 ianuarie, ambele începând cu ora 14.00, președintele Comitetului de Organizare este primarul orașului, Liviu Butnariu, iar șef al competiției – austriacul Paul Ganzenhüber. Vor superviza evenimentul nipona Chika Yoshida, FIS Race Director, și asistentul acesteia, slovenul Milan Tepes.

Cei 5 arbitri care vor da notele pentru stil, delegați pe Valea Cărbunării, sunt: românul Sabin Corboș, austriaca Claudia Denifl, germanul Erik Stahlhut, japonezul Matsura Tadahide și norvegianul Trond Bysveen.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button