Sport

BRAȘOV – RÂȘNOV. Declarații, păreri și un record nedorit după primul Grand Prix!!!…

 

Pe site-ul Federației Internaționale de Schi (www.fis-ski.com) a fost postat un interesant articol privitor la etapa masculină de Grand Prix de sâmbătă la sărituri cu schiurile ce a avut loc în România, la Râșnov. Printre altele, s-a relatat: „Spectatorii au creat o atmosferă frumoasă pentru primul astfel de eveniment organizat în Transilvania”.

Apoi, despre învingător, germanul Karl Geiger, s-a inserat că aceasta este prima sa victorie într-un Grand Prix, după locul secund ocupat la Hinterzarten, în vară. Cu 99 de metri, el a bifat și cea mai lungă săritură diin concurs, pe o trambulină având K 90 de metri.

„Este un sentiment minunat să urci pe prima treaptă a podiumului într-o astfel de competiție”, a spus Karl Geiger la final, zâmbind fericit.

Ocupantul locului doi pe Valea Cărbunării, polonezul Piotr Zyla, a declarat: „Sunt, într-adevăr, mulțumit de săriturile mele; poate n-au fost perfecte, dar sunt pe podium și acest lucru este minunat. Nu contează că este o trambulină mare sau mică, este frumos la Râșnov, îmi face plăcere să sar aici”.

Rusul Evgheni Klimov, clasat pe poziția a 3-a la Râșnov, dar liderul general al ierahiei în Grand Prix-ul de vară al „icarilor”, a comentat: „Pentru mine, această trambulină de la Râșnov este una dintre cele mai bune din lume. Desigur, sunt bucuros că mi-am consolidat locul de nr. 1 mondial”.

La rându-i, cunoscutul Walter Hofer, FIS Race Director, a spus că a fost o premieră reușită pentru România: „Organizarea a fost perfectă, iar atmosfera, frumoasă”.

Altfel, nu mai puțin de 8 concurenți au fost descalificați (record nedorit), fie pentru că n-au respectat regulamentul Grand Prix-ului, fie din cauza echipamentului neconform: austriecii Markus Rupitsch și Julian Wienerroither, slovenii Domen Prevc și Anze Lanisek, germanul Stephan Leyhe, japonezii Junshiro Kobayashi și Yukiya Sato, precum șii cehul Viktor Polasek.

În această după-amiază are loc al doilea Grand Prix masculin la sărituri cu schiurile pe Valea Cărbunării din Râșnov.

Foto: fis-ski.com – podiumul de premiere, cu Karl Geiger medaliat cu aur

CITEȘTE ȘI: BRAȘOV – RÂȘNOV. Impresii după prima etapă de Grand Prix!!!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare