Sport

BRAȘOV. Olimpia CSU, victorie importantă la Constanța

 

Olimpia CSU Brașov a câștgat clar, 72-57, pe sferturi 24-9, 10-14, 21-19, 17-15, confruntarea din deplasare cu Phoenix Știința Constanța, din Liga Națională de baschet feminin.

„Acest meci a avut o semnificație specială pentru mine. Am avut emoții mari să fiu în această sală. Ultimul meci jucat aici a fost o victorie la băieți împotriva Farului. Înainte de acest meci am discutat mult cu marele jucător de baschet al Farului, Vasile Pașca. Echipa gazdă era favorită la victorie, ținând cont de stabilitatea lotului. Pentru noi este un mare handicap faptul că avem trei jucătoare noi, transferate în ultimele două săptămâni. În ciuda lipsei de omogenitate a echipei din acest moment, jucătoarele s-au mobilizat exemplar și am reușit o victorie foarte importantă împotriva echipei care a reușit etapa trecută surpriza campionatului, învingând pe terenul celor de la Târgoviște”, a declarat antrenorul Dan Calancea.

Bartee – 17 p, Pesovic și Wingate – câte 16 p, Podar – 12 p, Filip – 7 p și Prlja – 4 p au marcat pentru echipa noastră.

În clasament, Olimpia CSU a urcat pe poziția a treia, la egalitate de victorii cu CSM Târgoviște, grupare care are, însă, un meci mai puțin disputat, cel cu Universitatea Cluj, în care, probabil, nu va avea probleme. Cele două formații se vor duela în meci direct sâmbăta viitoare, la Sala Sporturilor „D. P. Colibași”, după care vor mai avea de jucat cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Astfel, pentru a termina sezonul regulat pe locul 3, Olimpia CSU trebuie să câștige partida cu formația din Târgoviște. Rămâne de văzut, însă, cum se va face departajarea a două echipe aflate la egalitate de puncte.

Dacă se vor lua în considerare meciurile directe dintre cele două formații din ambele faze ale campionatului, atunci echipa noastră ar trebui să se impună la cel puțin 16 puncte. Totuși, din faza a doua, în prima grupă valorică au fost mai multe echipe, Constanța promovând din grupa a doua. Astfel, în caz de egalitate de puncte, logic, clasamentul final ar trebui făcut luându-se în considerare rezultatele din faza a doua. Dacă va fi așa, pentru a obține locul 3, Olimpia CSU trebuie să câștige la cel puțin 9 lungimi, sau la 8, dacă oaspetele nu vor marca 61 de puncte. 

Rezultatele din meciurile Olimpia CSU Brașov – CSM Târgoviște din acest sezon de până acum au fost, 72-91, 92-80 (în prima parte), 61-69 (în partea a doua).

Rămâne de văzut ce va decide Federația Română de Baschet. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button