Sport

BRAȘOV. Minusul de la Stadionul „Tineretului”

 

Planul Primăriei de la finele anului trecut, privind construcția unui nou stadion – cu 25-30.000 de locuri – în vecinătatea viitoarei Săli Polivalente din Bartolomeu, a dispărut, iată, în ceața acestor zile. Probabil, chestia asta implică extrem de multe costuri, iar prioritățile bugetului local sunt altele în plin avânt electoral…

Astfel, că tot a picat candidatura Brașovului la organizarea JOT 2024, s-a revenit la varianta cu „peticirea” Stadionului „Tineretului”, aflat într-o stare jalnică, așa cum a recunoscut și Florin Stângă, (încă) antrenorul celor de la ACS SR Municipal Brașov. Dinspre Primărie s-a promis, acum, solemn, că arena va arăta „brici” la finele anului, să poată oferi condiții decente pentru toți cei ce o folosesc – detalii, aici: BRAȘOV. EXCLUSIV. Ce se va întâmpla cu Stadionul „Tineretului”. „Totul va fi gata anul acesta”

Primarul George Scripcaru declara în decembrie 2019 că, „dacă s-ar moderniza Stadionul «Tineretului», acesta ar urma să aibă o capacitate de 12.000 de locuri, dar ar rămâne problema locurilor de parcare”. Așteptăm, acum, un răspuns concret din partea Municipalității despre cum se va rezolva chestiunea parcării acolo (înainte, când FC Brașov evolua în Liga 1, s-a recurs la șmecheria cu „chiria” Autogării Codreanu, să primească „verde” de la FRF), întrucât există riscul major ca arena să nu primească licență pentru a găzdui meciuri din eșaloanele superioare, nemaivorbind de cele internaționale, căci regulamentul UEFA și FIFA este strict în această privință.

Și, astfel, întrebarea „Unde va juca «new FC Brașov» (hocus-pocus, care va fi alegerea edilului preocupat, mai nou, iarăși, de fenomenul fotbalistic local)?” devine de actualitate.

Poate, vor fi oferite soluții în cadrul întrunirii cu tema „Sportul braşovean: perspective, strategie, viziune”, organizată pe 19 ianuarie, de la ora 18.00, la Centrul Cultural „Reduta” de Allen Coliban și Asociația România Civică. E obligatoriu să punctăm, totuși, că sportul trebuie depolitizat în țara noastră, căci efectele nefaste – vezi Cazul Corona, la nivel de Brașov – se observă din ce în ce mai pregnant.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare