Sport

BRAȘOV. Micile floretiste de la Corona sunt campioane naționale

 

Echipa U13 de floretă de la Corona Brașov, în componența Enya Male, Darra Cismaş, Denisa Pescăruş şi Alexandra Olaru, a cucerit titul național. Formația noastră a trecut în finala Campionatului Național, care a avit loc la București, de Floreta Timișoara, 44-38. Corona 2, formată din Sonia Tighinean, Daria Zorilă şi Sonia Lupaşcu s-a clasat pe locul 7 din 12 echipe.

La individual, Enya Male a fost la un punct de „aur”, pierzând însă finala, 9-10, în timp ce Darra Cismaș a cucerit „bronzul”.

„Este o bucurie imensă. Am visat mereu să învingem Floreta Timişoara pentru că mereu eram acolo, foarte aproape, dar nu reuşeam. Ei bine, anul acesta a fost anul nostru, iar fetele au avut un parcurs excelent. În mod normal, trebuia să avem aurul şi la individual prin Enya, dar aşa a fost să fie. Cu siguranţă însă, de aceste fete se va mai auzi cu rezultate foarte bune. De altfel, prezentă la Naţionale, fosta mare floretistă a României, Laura Badea Cârlescu, a spus că nu se miră pentru că floreta braşoveană nu se dezminte şi iată, aduce din nou titluri naţionale”, a spus antrenorul Matei Piukovici. „Fetele au fost minunate. A fost o finală incredibilă dar fetele ne-au făcut să fim mândri de ele pentru acel plus de voinţă şi determinare care a făcut diferenţa. Avem sportive extraordinare care vor avea o carieră frumoasă în faţă. Acest titlu trebuie să le motiveze şi să îşi dorească mereu mai mult pentru ele şi pentru Corona Braşov”, a comentat și tehnicianul Dorin Moraru.

Președintele clubului brașovean, Liviu Dragomir, a menționat: „Mi-am dorit ca acest club să aibă şi secţie de scrimă, pentru că este un sport cu mare tradiţie în Braşov. Astfel că, în 2015, odată ce am primit acordul, am început selecţia. Singur am adunat copiii, am cooptat în echipă antrenori şi ne-am apucat de treabă, acolo, în sală. Să văd acum, la nici patru ani de atunci, că aceşti copii aduc titlul de campioană la Corona Braşov, chiar mă emoţionează. Satisfacţia că s-a reuşit ceva important este mare atunci când câştigă orice sportiv din club, însă emoţia este puţin diferită când ştii că ai fost acolo, atunci când cei mici au păşit cu părinţii prima dată în sala de scrimă. Sunt mândru şi am mare încredere că dacă vom găsi înţelepciunea de a ne creştem corect sportivii din club, ei vor aduce titluri naţionale pe care Braşovul le merită cu prisosinţă. Investiţia care se face în întreg Centrul de copii şi juniori al Coronei trebuie să se regăsească şi în rezultate şi eu unul am mare încredere că aşa se va întâmpla”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare