Sport

BRAȘOV. Ioan Achiriloaie, DEZVĂLUIRI… / Obiective pentru Ania Caill!!!

 

Brașoveanul Ioan Valeriu Achiriloaie a decis să pună punct activității sale competiționale în schiul alpin, decizând: „Rămân, însă, în fenomen, alături de Ania Caill. Voi fi exact omul pe care eu nu l-am avut niciodată”.

Într-un interviu acordat pentru www.skipassmagazine.ro, fostul sportiv al Coronei Brașov a declarat: „Principalul motiv pentru care am decis să mă retrag este că, după ce am anunțat că voi continua, am fost șicanați în continuare și nu mai am nici o motivație să mă duc la antrenamente, să fac aceste lucruri pentru mine. Prefer să o ajut pe ea (Ania Caill – n.a.) și să construim ceva mai puternic împreună, decât să mergem singuri… Am înțeles că nu suntem suficient de buni ca să fim în loturi, că nu suntem suficient de buni să fim finanțați… Dar de la asta până la a te împiedica, unii, alții, să participi la anumite concursuri mi se pare prea mult. Sau mai corect nu să reușească, să încerce. Într-o singură instanță s-a și reușit, dar în multe altele s-a încercat să oprescă sportivii să participe la anumite curse. Mi se pare anticonstituțional, dacă doriți. Înscrierile nu se fac la timp. Prin asta am trecut anul acesta. Trimiteam înscrierea astăzi și se făcea în 2 săptămâni, când nu își mai avea rostul. S-au făcut unele excepții pentru mine, dar nu a fost tot timpul așa… Înscrierile pentru Cupa Mondială s-au făcut cel puțin cu o lună înainte. Eu, cu toate că nu am participat, am avut intenția, eram acolo și pot să vă spun că înscrierea am trimis-o către federație în noiembrie. Ei au făcut înscrierea cu 4-5 zile înainte. Nu am explicație pentru asta, nu pot să înțeleg cum 2 luni nu ai avut timp să faci înscrieri. Dacă vorbim de o zi, două-trei, e bolnav cineva, ai uitat, înțeleg. Dar nu ai scuză pentru 2 luni sau o lună”.

Ioan Valeriu Achiriloaie rămâne, însă, în lumea schiului alpin, ca un fel de manager al Aniei Caill, precizând pentru sursa citată că îi va organiza antrenamentele, cu diverse echipe naționale, hotelurile, toată logistica ce ține de a ajunge la un concurs, de a pleca de acolo: „Exact tot la ce nu trebuie să se gândească un sportiv. Asta a fost slujba mea în ultimii ani”.

Țelul său este acela de a o face pe Ania Caill să crească din punct de vedere sportiv, să demonstreze că, într-adevăr, are valoare, în special la probele de viteză.

„Obiectivul pe care mi-l doresc și eu este ca ea să fie în primii 20 la etape de Cupă Europeană. Apoi, să ne apropiem cât mai tare de primul timp în Cupa Mondială. Ca loc, știți, depinde de la etapă la etapă și nu aș putea să vă spun. Și, în general, cel mai important pentru mine este să îi creez ei starea de confort, încrederea de care are nevoie și să ia startul în cursă fără nici o teamă, fără nici o frică, știind că e pregătită. După aceea, rezutatele vor veni. Vreau să lucrăm împreună, ca ea să ajungă, de cât mai multe ori posibil, jos, la sosire, fericită de cum a schiat. După aceea, vom vedea rezultatele”, a mai punctat Achiriloaie pentru www.skipassmagazine.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare