Sport

BRAȘOV. Încă un săritor cu schiurile vorbește. Ștefan Blega: „Sunt săritor de 12 ani, de copil, și simt că se pierde totul. Deși în față totul pare roz, problemele la sărituri sunt multe”

  • blega.jpg
 

După Iulian Pâtea și Eduard Török, un alt săritor cu schiurile din România a decis să vorbească despre ceea ce se întâmplă în acest sport în țara noastră.

Ștefan Blega (foto 1 – primul din stânga de pe rândul al treilea, foto 2 – pe poziția a treia a podiumului) este, la doar 19 ani, unul dintre veteranii din lumea săritorilor cu schiurile din România. Practică acest sport de pe vremea în care la Râșnov nu existau trambulinele, iar „icarii” din țara noastră, de la cei mai mici, cum era el pe atunci, până la seniori, se antrenau în Austria, cu sprijinul OMV, companie care a avut un contract cu Federația Română de Schi Biatlon.

Blega, care nu mai face parte din lotul național, a declarat pentru gsp.ro: „Trebuie să vorbesc, sunt săritor de 12 ani, de copil, și simt că se pierde totul, nu vreau să renunț atât de ușor. Deși în față totul pare roz, problemele la sărituri sunt multe. Au fost o serie de antrenori neagreați de Federație, precum Gheorghe Băilă. Mi-am pus, la un moment dat, o poză cu el pe Facebook. Mi-au spus s-o scot, că nu e normal să am poză pe Facebook cu antrenorul de la club, nu de la lot. Vă dați seama?! Apoi, m-a ajutat enorm Wilhelm Grosz, antrenorul de la club. Care se chinuia cu mine și alți 3 sportivi, ne antrena într-o mică sală încălzită la butelie. Nimeni nu se interesa de noi. Am scos 17 puncte în Cupa FIS, a treia ca valoare, suficient cât să am dreptul să fiu înscris în Cupa Continentală. Nu s-a întâmplat asta. I-am întrebat de ce, eram mereu ocolit, până la urmă înlăturat”.

FOTO: www.saceleanul.ro

 

CITEȘTE ȘI:

Sărituri… degeaba 

EXCLUSIV. Eduard Török, DEZVĂLUIRI despre ceea ce se întâmplă la lotul național de sărituri cu schiurile!!! 

Doi BRAȘOVENI au ajuns la Turneul celor 4 Trambuline, DAR…

Decizie DRASTICĂ luată de Eduard Török după ce i-a fost anulată înscrierea la Turneul celor 4 Trambuline!!!…

UPDATE. Poziția FRSB în scandalul momentului, cazul „Pâtea-Török”. Puiu Gaspar: „Ei pot scrie ce vor pe Facebook, realitatea este alta”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button