Sport

BRAŞOV – GRAND FITNESS. Pentru Marius Grancea, fitness-ul este un stil de viaţă!

 

Marius Grancea este un alt instructor apreciat care are ore la Grand Fitness Astra. A practicat atletismul la nivel înalt, are un titlu de campion al României cu echipa de handbal masculin Dinamo Braşov, în 2007, el luându-şi masteratul în educaţie fizică şi sport la Universitatea „Ovidius” din Constanţa. Este instructor de aerobic naţional din 2000, având atestat internaţional din 2006. După cum a destăinuit, iubeşte scufundările, sporturile extreme şi… soarele.
    
Pentru Marius Grancea, fitness-ul este un stil de viaţă, relatând: „Nu mă văd renunțând vreodată la sport, vreau să am o viață activă, unde pot să practic și mai ales să construiesc alături de oameni un stil de viața sănătos. Prin fitness și aerobic avem grijă de corpul nostru, de sănătatea noastră și avem parte și de o socializare cu oameni reali, nu doar în fața calculatorului. Persoanele care fac sport în mod regulat au şansa să ducă o viaţă mai îndelungată şi mult mai relaxată, devin mai ambiţioase şi motivate”.

Marius Grancea este de părere că fitness-ul fără nutriţie nu poate exista: „90% e nutriţia – 10% este mișcare! Dacă nu oferim mâncare de calitate corpului, nu o să avem rezultatele dorite; dacă exista un regim adecvat, dar fără mișcare, corpul nu o să fie niciodată la un nivel înalt. Trebuie să existe un echilibru, stilul de viață diferă de la om la om, trebuie să adaptăm dieta și programul de antrenament pentru fiecare”.

În acest sens, el le-a oferit câteva sfaturi celor cu care lucrează, dar şi potenţialilor săi clienţi: „Să își facă timp în programul săptămânal de cel puțin 2 antrenamente. Când e frumos afară, recomand antrenamentul în aer liber. Să evităm pe cât posibil mâncarea de tip «junk food» – dulciuri, zahăr, mezeluri, carne procesată. E indicat să consumăm cât mai multe legume, fructe, pește”.

Despre importanţa practicării fitness-ului împreună cu un instructor calificat, Marius Grancea a declarat: „Instructorul este cel care «ghidează» clientul după nevoile acestuia. El trebuie să fie acolo, să observe, să învețe unde este cazul, să corecteze când este nevoie. Dacă există o conexiune între antrenor și client, prin antrenamente și alimentație corespunzătoare, rezultatele apar repede. Antrenorul trebuie să motiveze, iar clientul trebuie să gândească pozitiv, să fie încrezător că rezultatele apar. Nu apar peste noapte, dar apar. Progresia trebuie să fie treptată, astfel încât să nu fie afectat corpul în mod negativ sau starea de sănătate”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare