Sport

BRAȘOV. Gheorghe Bădescu – o carieră sportivă de excepție!

 

Gheorghe Bădescu își amintește cu nostalgie de tinerețe, de perioada în care domina competițiile interne de schi fond și biatlon, atunci când concurența era acerbă, la start fiind prezenți sute de sportivi.

Născut în data de 6 septembrie 1937 la Fundata, căsătorit, are doi copii și 4 nepoți, el este una dintre gloriile sportului brașovean, motiv pentru care a fost invitat de onoare, alături de alte personalități, la Festivalul Olimpic de iarnă al Tineretului European (FOTE) din 2013 (vezi foto).

Junioratul l-a făcut la CSO Sinaia și Recolta Brașov, după care, în urma rezultatelor bune avute, a ajuns la CS Dinamo Brașov, unde și-a satisfăcut stagiul militar, ulterior retragerii sportive profesând în cadrul Poliției, dar și ca antrenor la nivel de copii.

Gheorghe Bădescu, onorat cu titlul de Maestru al Sportului, are în palmares 25 de titluri naționale. A reprezentat România la Jocurile Olimpice de iarnă de la Innsbruck – 1964, unde a ocupat locul 38 la schi fond. Are, de asemenea, 3 participări la Campionatele Mondiale de biatlon, bifând rezultate onorabile.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare