Sport

BRAȘOV. Fotbal blestemat!!! Care este soluția salvatoare?!..

Analiza lui Paul Enache: „De FC Brașov n-a rămas decât brandul”…

 

Brașovul a fost, imediat după Revoluție, orașul cu cele mai multe echipe de fotbal la nivelul primelor două ligi din România.

Atunci, FC Brașov era o prezență constantă în Liga 1, în timp ce în eșalonul secund activau în aceeași serie grupări precum Tractorul, Metrom, ICIM, Precizia Săcele sau Nitramonia Făgăraș. Cum toate aceste formații erau susținute de fabricile respective, punerea pe butuci a industriei brașovene a reprezentat și dispariția acestora.

Ulterior a apărut Forex Brașov, echipă privată, susținută de omul de afaceri Nicolae Țucunel. „Pădurarii” au fost la un pas de accederea în prima ligă, dar au pierdut la baraj în fața Unirii Urziceni, iar ratarea promovării a dus, în final, la dispariția grupării. Mult mai recent a fost episodul Corona Brașov, cu o echipă care a început de jos, dar care a crescut și a murit la fel de repede. A fost o creație umflată cu pompa, susținută din bani publici, care a dat faliment în cele din urmă.De semnalat este că nici până în ziua de astăzi nu au fost făcute publice rezultatele auditului care ar fi fost întocmit după închiderea secției de fotbal seniori de la Corona. Oare de ce?!…

Acum, în 2017, fotbalul brașovean este aproape de moarte clinică. Deși mai crede în promovare, FC Brașov agonizează în Liga 2, fiind la un pas de faliment. În cel de-al treilea eșalon mai sunt două echipe din județ, AFC Hărman și Olimpic Cetate Râșnov, susținute de comunitățile locale. 

Este o situație din care cu greu se mai poate ieși, chiar dacă pentru un oraș precum Brașovul e o rușine să nu poată susține măcar o echipă în primul eșalon, în condițiile în care acolo sunt formații precum Chiajna sau Voluntari.

 

„Fotbalul a fost lăsat pe mâna unora care n-au avut tangență cu fenomenul”

Despre criza care a înlănțuit fotbalul brașovean, Paul Enache, un fost antrenor și președinte de club cu expertiză, ne-a relatat: „Ce am intuit eu în urmă cu 12 ani, s-a confirmat. Din păcate, în prezent, FC Brașov nu mai reprezintă decât un brand. N-are nici o perspectivă, acolo se cheltuiesc banii degeaba, pentru că în proporție de 99% jucătorii sunt împrumutați pe un an. Și în cazul în care formația «stegară» va promova, viitorul este incert. De unde vor fi bani pentru achiziționarea a minimum 10 fotbaliști, cu contracte de câte cel puțin 3.000 de euro pe sezon?! Acestora le-ar mai trebui cazare și masă, neuitând și de alte cheltuieli necesare pentru tot ce implică performanța. Asta în condițiile în care clubul are datorii de 12 milioane de euro!!!”.

În opinia lui Paul Enache, Brașovul nu mai are o echipă în Liga 1, pentru că „fotbalul a fost lăsată pe mâna unora care n-au avut tangență cu fenomenul. L-au distrus, așa cum au făcut cu întreprinderile, externalizându-și câștigul. Brașovul parcă e blestemat. Nu se face nimic, nici aeroport, nici spital, nici stadion…”.

Și totuși, ce-i de făcut pentru revitalizarea „sportului rege” în orașul de sub Tâmpa?!… Tot Paul Enache are soluția: „Singura variantă ar fi constituirea unui club nou, aparținând de o asociație nepatrimonială, care să beneficieze de susținerea Consiliului Județean și a Primăriei. Trebuie să se facă o selecție riguroasă la toate formațiile din județ, fiind vizați jucătorii de la 14, la 21 de ani, să se constituie grupe cu cei mai buni antrenori pe care-i avem la dispoziție pe plan local și să se facă performanță pe baze solide, sănătoase. Dacă se dorește, poate fi înscrisă o echipă de seniori chiar în Liga 3 din sezonul viitor”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare