Sport

BRAȘOV. Fosta mare handbalistă Irene Oancea a primit titlul de cetățean de onoare

 

Fosta mare glorie a handbalului braşovean, Irene Oancea, a primit astăzi în şedinţa Consiliului Local, titlul de cetăţean de onoare al Braşovului.

„Mă simt onorată să mă aflu aici, să orimesc acest titlu şi vă mulţumesc din inimă pentru tot şi pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o”, a spus Irene Oancea, care le-a avut alături de ea pe fostele colege de generaţie, Rodoca Marian, Irina Mureşan, Maria Furtună Paul, Adriana Pătruţ şi pe fiica ei, şi ea fostă handbalistă, Ribana Oancea.

„Mă bucur că am ajuns în acest punct şi că am adus o mare bucurie şi am făcut un gest de recunoştinţă faţă de un om care a reprezentat cu mare cinste Braşovul şi handbalul braşovean. Este o iniţiativă care a venit firesc, cu atât mai mult cu cât palmaresul echipei de handbal Rulmentul Braşov, la care fosta mare handbalistă Irene Oancea a avut o contribuţie importantă, a fost preluat la înfiinţare de clubul Corona. Mulţumesc consilierilor locali care au votat în unanimitate acordarea acestui titlu”, a spus Liviu Dragomir, președintele ASC Corona, cel care a făcut propunerea ca Irene Oancea să primească acest titlu.

Irene Oancea s-a născut pe 11 noiembrie 1943 la Feldioara și este unul dintre simbolurile handbalului feminin din Brașov. Ea a evoluat doar la Rulmentul Brașov, timp de 21 de ani, între 1963 și 1984, echipă cu care a cucerit titlul național și a jucat finala CUpei României în 1984. Cu echipa națională a României, pentru care are 107 selecții, Irene Oancea a devenit vicecampioană mondială în 1973.

Irene Oancea este maestru emerit al sportului și membru de onoare al Federaţiei Române de Handbal.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button