Sport

BRAȘOV. EXCLUSIV. Încă o competiție de top pe trambulinele de la Râșnov

 

După cele două etape din cadrul Cupei Mondiale feminine la sărituri cu schiurile, baza de trambuline de pe Valea Cărbunării din Râșnov a mai primit o competiție importantă.

La Portoroz, în Slovenia, a avut loc Congresul Federației Internaționale de Schi, iar România a primit în premieră organizarea unei etape din Cupa Continentală masculină de vară.

„Am obținut organizarea unui Camp FIS pentru sărituri cu schiurile. Acesta va avea loc la Râșnov, în perioada 14-22 septembrie și vor participa 16 țări. Acest camp este rezervat țărilor mici și mijlocii, precum Ungaria, Grecia, Macedonia, Serbia. Sportivii din aceste țări, care nu dispun de baze, vor avea ocazia să se pregătească pe trambulinele de la Râșnov, care sunt la cel mai bun nivel. Apoi, pe 20 septembrie va avea loc concursul «Carpat Cup» pentru fete și băieți, iar pe 21 și 22 septembrie vom avea Cupa FIS. În premieră am primit organizarea a două etape din Cupa Continentală a băieților care vpr avea loc pe 23 și 24 septembrie. Federația Internațională de Schi vrea să vadă cum ne descurcăm și în ceea ce privește o competiție a băieților, întrucât pentru 2018 ne dorim să organizăm un Grand Prix de vară, echivalentul unei etape din Cupa Mondială de iarnă. În fine, deja tradiționalele etape din Cupa Mondială a fetelor vor avea loc în perioada 5-7 ianuarie 2018. România și-a stabilit clar locul între cele 14 țări care organizează etape din Cupa Mondială. Ne dorim să avem competiții importante și pentru băieți”, ne-a declarat Puiu Gaspar, secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon.

Totodată, la începutul anului viitor, în Poiana Brașov va avea loc un concurs internațional de schi alpin pentru copii, „Topolino”. „Probabil, perioada va fi 22-25 februarie. Vom decide și pârtia, cert este că va fi în Poiana Brașov”, a adăugat Puiu Gaspar.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button