Sport

BRAȘOV. Două jucătoare de la Olimpia CSU, convocate în echipa națională

 

Selecționerul Naționalei feminine de baschet a României, Dragan Petricevic, a decis lotul de 14 jucătoare pentru confruntările cu Finlanda (10 februarie, Helsinki) și Slovenia (14 februarie, Celje), din preliminariile FIBA Women’s EuroBasket.

Au fost convocate două jucătoare de la Olimpia CSU Brașov, Gabriela Irimia (foto) și Alexandra Dumitrache. Reunirea este programată pe 4 februarie, la București.

Noutatea este Nora Demeter (PEAC-Pecs – Ungaria), convocată în premieră în echipa națională. „Experiența acumulată de Nora Demeter în campionatul maghiar, acolo unde ușor-ușor punctează în statistici, ne-a determinat să o considerăm pregătită pentru a lua contact cu echipa națională de senioare. E drept, ne lipsesc două jucătoare experimentate, Claudia Pop și Adina Stoiedin. Ambele sunt nerefacute complet după accidentări mai vechi și, deși evoluează la echipele lor de club, nu o fac la un potențial de 100%. Am purtat discuții cu ambele, am consultat și dosarele lor medicale și am considerat că e bine să ne bazăm la echipa națională doar pe jucătoare complet apte pentru jocuri la cel mai înalt nivel. Totodată, întinerirea Naționalei este absolut necesară, așa că e logic ca jucătoare tot mai tinere să-și găsească locul în lot, acolo unde, ajutate de cele experimentate, să reușească să realizeze în mod optim schimbul de generații. Mă bucură disponibilitatea fetelor cu experiență, fără echivoc, pentru participarea la acțiunile echipei reprezentative a țării lor. Experiența lor și entuziasmul tinerelor mă determină să cred că în continuare România va putea juca un baschet de calitate”, a declarat Dragan Petricevic pentru site-ul Federației Române de Baschet.

Lotul complet pentru meciurile cu Finlanda și Slovenia: Gabriela Mărginean (AGU Kayseri Spor Kulubu – Turcia), Ashley Walker (Umana Reyer Venezia – Italia), Sonia Ursu (1KS Sleza Wroclaw – Polonia), Elisabeth Pavel (ZTE NKK – Ungaria), Nora Demeter (PEAC-Pecs – Ungaria), Annemarie Părău, Ancuța Stoenescu, Tunde Kilin, Teodora Neagu (toate de la Sepsi Sf. Gheorghe), Ioana Ghizilă (Universitatea Cluj-Napoca, Irina Părău (NBS Cluj-Napoca / Universitatea Cluj-Napoca), Dora Ardelean (SCM Timișoara), Gabriela Irimia, Alexandra Dumitrache (ambele de la Olimpia CSU Brașov).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare