Sport

BRAȘOV. Despre Romică Pașcu și cooperativa din fotbalul românesc…

 

Se știe, Romeo Pașcu este un personaj cu puține lumini și multe umbre în fotbalul românesc. După ce Dumitru Dragomir a plecat președinte la Victoria București, gruparea Miliției în perioada ceaușistă, Pașcu a venit de la Oradea pe funcția de „boss” la FC Brașov.

Chestionat într-un interviu pentru https://pariurix.com/și despre modul în care se făceau blaturi în vremurile demult apuse, reputatul jurnalist Mircea M. Ionescu a declarat: „Ei, era celebra Cooperativă. Nu pot spune exact cine a înființat-o, Pădureanu, Romică (n.r. – Pașcu), Mitică Dragomir sau copiii minunați ai lui Horică Cosma (n.r. – conducătorul lui FC Bihor la finalul anilor ’70). Se știa de dinainte de meciurile ăstea. La Reșița auzeai: «Am oprit două furnale». Era clar ce va urma. Bine, era posibil ca un jucător să înscrie din greșeală și să strice aranjamentul. Strigau la el: «Ce-ai făcut, bă, nenorocitule!». Cel mai important este că atunci nu era dușmănie. După meci, se întâlneau toți la un restaurant: jucători, antrenori, conducători, arbitri. Acum nu se mai poate întâlni nimeni cu nimeni, pentru că presa lansează tot felul de speculații. Am pierdut contactul după ce am fugit din țară, pe 13 iunie 1986. Până să trec Oceanul, am stat în lagărul latin din Roma, unde am dat de oamenii cărora le plăcea fotbalul și care auziseră de mine. Oamenii ăștia m-au apărat. Tocmai cei doi pe care îi puseseră comuniștii să mă mutileze acolo în lagăr erau mari microbiști și mi-au devenit «bodyguarzi». Fotbalul mi-a salvat viața. Chiar mi-a salvat viața!”.

Privitor la Romică Pașcu puteți CITI și:

BRAȘOV. Viața bate filmul. Aventurile lui Romeo Pașcu după căderea regimului comunist

FC BRAȘOV. Ionuț Lupescu a refuzat blatul pus la cale de Romeo Pașcu și Jean Pădureanu!!! Ce s-a întâmplat apoi?!…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare