Sport

BRAŞOV. DE CE bătrânii iubitori de schi NU beneficiază de reduceri la transportul pe cablu în Poiana Braşov?!…

 

De câţiva ani, de câte ori au ocazia, autorităţile noastre locale se mândresc cu faptul că Poiana Braşov este capitala sporturilor de iarnă din România, susţinând că staţiunea ar putea concura, în planul condiţiilor oferite turiştilor, dar nu numai, cu altele din ţări cu tradiţie în schi, precum Austria, Franţa, Elveţia ori Italia. Acolo, însă, bătrânii iubitori de schi – nu numai foştii mari performeri – au parte de respectul cuvenit şi de reduceri consistente la transportul pe cablu.

Un grup de pensionari braşoveni iubitori de schi ne-a sesizat faptul că de mult timp încearcă, în zadar, să convingă Primăria să le ofere tarife reduse la instalaţiile de transport pe cablu din Poiana Braşov, aşa cum se procedează atât la Kitzbühel, Val d’Isere, St. Moritz ori Madonna Di Campiglio, cât şi în destule locuri din ţara noastră, unde bătrânii schiori sunt apreciaţi la adevărata lor valoare.

Chiar, dacă mai ţineţi minte, în deschiderea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013), primarul Braşovului a avut o întrevedere cu fostele mari glorii din sportul de iarnă românesc, promiţându-le întreg sprijinul…

„Anul trecut, în Sinaia, de luni până vineri, localnicii pensionari aveau reduceri la transportul pe cablu pentru a se bucura de pârtie, de zăpadă, de schi. La Buşteni, vârstnicii de peste 70 de ani beneficiau de gratuitate. La Harghita Băi, pensionarii sunt întâmpinaţi cu bilete cu 50% mai ieftine. Am făcut mai multe întâmpinări la Primăria Braşov pentru a avea şi noi parte, în Poiană, de asemenea facilităţi, însă în zadar. Probabil, este de preferat ca gondolele să circule goale în timpul săptămânii…”, ne-au declarat, supăraţi şi trişti, câţiva iubitori ai schiului trecuţi frumos de prima tinereţe.

Într-un final, în adresa cu nr. 90055, Primăria Braşov le-a răspuns: „Consiliul Local al Municipiului Braşov, întrunit în şedinţa ordinară la 31 octombrie 2016, a aprobat tarifele de transport pe cablu din Poiana Braşov valabile pentru sezonul de iarnă 2016-2017 (…) Menţionăm că pensionarii nu beneficiază de tarife reduse la transportul pe cablu din Poiana Braşov”. Dacă această chestiune n-a fost introdusă pe ordinea de zi a amintitei şedinţe CL, for din care cel puţin doi consilieri au făcut schi de performanţă…

Chestionat acum pe subiectul amintit, Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, a menţionat: „Din totalitatea instalaţiilor de transport pe cablu existente în Poiana Braşov, Municipalitatea deţine două telescaune, Ruia şi Lupului. Restul instalaţiilor – cele două telecabine, telegondolele, teleschiurile – aparţin unei societăţi comerciale. Pentru a veni în sprijinul turiştilor, în perioada sezonului rece activitatea de transport pe cablu se desfăşoară în comun, astfel încât turiştii să poată cumpăra un ski-pass valabil pe toate instalaţiile pe cablu, indiferent că este vorba despre cele publice sau despre cele private, în condiţiile în care în alte staţiuni, turiştii trebuie să folosească ski-pass-uri diferite. Nefiind proprietară pe aceste instalaţii, Municipalitatea nu poate acorda facilităţi pe ceva ce nu-i aparţine”.

Din această explicaţie se poate deduce că Primăria Braşov stabileşte preţurile unei companii private de transport pe cablu, bineînţeles făcând asta în sprijinul turiştilor. Apoi, intrând în amănunte, am aflat că există un soft special care gestionează urcările turiştilor pe mijloacele de transport pe cablu aparţinând Primăriei şi cele ale operatorului privat, ulterior sumele strânse fiind împărţite, corect, conform graficelor afişate electronic.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare